Bijgewerkt: 5 juni 2023

Expositie Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken in het Cobra Museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
20-10-2022

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst organiseert in samenwerking met Stichting Kanker in Beeld de expositie Verwoorden- Verklanken- Verbeelden- Verwerken met werken van (ex-) kankerpatiënten en hun naasten. De expositie is te bezichtigen van 22 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 en is gratis toegankelijk voor alle museumbezoekers. U bent van harte welkom.

Bij deze expositie worden werken getoond van mensen die geconfronteerd zijn met kanker. Ze zijn gemaakt in de Beelden voor je Leven ateliers van Stichting Kanker in Beeld. Kanker heeft niet alleen een grote impact op het lichaam maar ook op de geest. De diagnose kanker zet voor de patiënt en diens naasten de wereld op zijn kop. Gevoelens van woede, verdriet, angst en hoop wisselen elkaar in snel tempo af. In een Beelden voor je Leven atelier ervaren mensen dat zij niet alleen met woorden hun gevoelens en gedachten kunnen verbeelden, maar ook door creatief bezig te zijn. Het gaat niet om ‘kunst maken’; het gaat om uitdrukking geven aan wat er van binnen speelt, precies zoals je je op dat moment voelt.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Kanker in Beeld - 2022)

Een selectie foto's van de kunstwerken van (ex-) kankerpatiënten

Samenwerking. Stichting Kanker in Beeld ontwikkelt, faciliteert en financiert creatieve en beeldende initiatieven waarbij de verwerking van kanker centraal staat. Dit jaar viert de organisatie haar 25-jarig jubileum. De band tussen Stichting Kanker in Beeld en Amstelveen gaat al een flinke tijd terug: ooit werd hier het eerste Beelden voor je Leven atelier opgericht. Vandaag de dag vinden het Cobra Museum en Kanker in Beeld elkaar in de overtuiging dat de kracht van kunst een belangrijke bijdrage kan leveren aan herstel en verwerking van ziekte, maar ook aan onze gezondheid in brede zin.

Zowel het zelf creëren van bijvoorbeeld een schilderij of beeld, als een bezoek aan een museum, bevordert ons welbevinden en biedt de mogelijkheid tot inspiratie en reflectie. Onlangs werd bekend dat het aantal kankerpatiënten in de komende tien jaar naar verwachting sterk toe zal nemen. Niet alleen de levens van de patiënten zelf, maar ook die van hun naasten, zullen hierdoor geraakt worden. Dit onderstreept voor het Cobra Museum des te meer het belang van deze expositie en het onder de aandacht brengen van dit thema, juist in Amstelveen, de plek waar het allemaal begon. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.