Bijgewerkt: 25 juni 2022

Expositie in de Nieuwe Kerk te Amsterdam

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jet Naftaniel
01-12-2011

Van 17 december 2011 tot 15 april 2012 zal in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, in samenwerking met het Joods Historisch Museum, een grote tentoonstelling worden gehouden met als titel 'Jodendom, een wereld vol verhalen'.

jodendom Amstelveen
(Bron J. Naftaniel - 2011)

De uitnodiging naar de tentoonstelling: 'Jodendom. Een wereld vol verhalen' in de Nieuwe Kerk in Amsterdam


Een overzicht van drieduizend jaar joodse religie, cultuur,kunst en geschiedenis. Beroemde objecten, waaronder werken van Chagall, tekstfragmenten van een van de Dode Zeerollen, films en heel veel ander werk onder andere uit Berlijn, Jeruzalem, Praag, het Vaticaan, St. Petersburg en Nederland zullen hier te zien zijn.

naftaniel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Beeldend kunstenaar Jet Naftaniel, tijdens The Affordable Art Fair 2010 in Amsterdam


 naftaniel Amstelveen
(Bron J. Naftaniel - 2011)

Keppelverzameling van Jet


De Amstelveense beeldend kunstenaar Jet Naftaniel- Joëls, is ook aanwezig met haar grote collectie - door haar vervaardigde - keppels. Jet is gespecialiseerd in ceremoniële textiele kunst, met name (semi) gebruiksvoorwerpen, zoals gebedsmantels, voorhangen, tora mantels, challe kleden, maar vooral keppels. De keppels op deze tentoonstelling zijn alle verschillend. Zoveel verschillende ontwerpen, zoveel verschillende meningen binnen het Jodendom, is de achterliggende gedachte.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.