Bijgewerkt: 3 december 2022

Expositie kunstwerken van kinderen in Bibliotheek Amstelveen geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelveen/Cobra Museum
30-11-2018

Afgelopen woensdag op 28 november 2018 waren 70 trotse en enthousiaste, kinderen, (groot)ouders en familie aanwezig in de Bibliotheek Stadsplein van Amstelveen voor de opening van de expositie 'Een ontembare kracht'. Uit in totaal 900 ingestuurde werkjes koos de jury er 25 voor deze speciale expositie in de bibliotheek.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelveen - 2018)

De tentoonstelling 'Een Ontembare Kracht' met kindertekeningen wordt door Daphne Janson directeur van Bibliotheek Amstelland en Stefan van Raay directeur van het Cobra Museum (rechts) geopend samen met de vele jonge kunstenaars op 28 november 2018


De makers, kunstenaars, van deze 25 werkjes gaven een toelichting op hun werk en de jury legde uit waarom juist deze werkjes opvielen. 'Een Ontembare Kracht' is een grootschalige kunsttentoonstelling, waarin het Cobra Museum de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen toont, onderzoekt en kritische vragen stelt bij de mythes hierover. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken.

Lespakket voor scholen in samenwerking met de Universiteit Leiden. In het kader van deze tentoonstelling onderzoekt het Cobra Museum in samenwerking met de Universiteit Leiden (afdeling Interdisciplinary Study of Societal Challenges) de creativiteit van kinderen. Samen met prof. dr. Judi Mesman is er een lespakket ontwikkeld dat ingezet kan worden op basisscholen in heel Nederland. De tekeningen die hieruit voortkomen zijn te zien op zaal en worden geanalyseerd door het onderzoeksteam van Universiteit Leiden. In een later stadium zal er een publicatie volgen. Kijk hier voor meer informatie over het lespakket en hoe u uw school kan aanmelden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Workshop-ruimte voor de jonge kunstenaars in het Cobra Museum


Kunstwedstrijd voor kinderen van 4 – 12 jaar. Maak je mooiste kunstwerk en hang als echte kunstenaar tijdens de kerstvakantie in het Cobra Museum!

-Maak je krachtige kunstwerk op A4-formaat.
-Knippen en plakken, schilderen, tekenen: met potlood, kwast of je vingers: kies zelf!
Maak je kunstwerk waar je wilt: thuis, op school of in het Museum: kom op 15 december 2018 tekenen/schilderen in het Cobra Museum en laat je inspireren door de tentoonstelling ‘Een ontembare kracht’ (toegangsprijs tot het museum niet inbegrepen). Zet achterop je tekening: je naam, leeftijd, e-mail / telefoonnummer en woonadres. Vermeld erbij: Kerst020-kunstwedstrijd. Breng je tekening vóór 17 december 2018 bij de balie van het Cobra Museum, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.