Bijgewerkt: 22 februari 2024

Expositie van Anne-Marie van Meel bij SVB Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SVB
19-09-2017

Op donderdag 21 september 2017 om 16.30 uur wordt de opening van de expositie met de werken van beeldend kunstenaar Anne-Marie van Meel geopend in het atrium van de Sociale Verzekeringsbank, van Heuven Goedhartlaan 1, Amstelveen.

Anne-Marie van Meel studeerde Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij ontving vorig jaar een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds. In haar werk onderzoekt Van Meel het concept tijd en hoe tijd en ruimte zich tot elkaar verhouden. En hoe wij een relatie kunnen aangaan met de ruimte om ons heen.

Foto Amstelveen
(Bron SVB - 2017)

Anne-Marie van Meel: Halfway between here and there 2016. Het zijn de silhouetten van meubels die zij fotografeerde in het Petit Trianon in Versailles, en Sitting in Last Week's Memories is een herinnering aan een situatie nagebootst met spullen die uit haar studio komen


Door veelal huiselijke situaties, ruimtes en objecten na te maken, worden herinneringen als het ware gematerialiseerd. En dat geeft de mogelijkheid uit te zoeken hoe de structuur van tijd terugkomt in ons leven. Of dit gebeurt met sculpturen, installaties, foto’s of video, ligt aan welke herinnering als onderwerp dient: sommige media werken eenmaal beter om bepaalde herinneringen weer te geven.

Het werk van Van Meel was o.a. te zien in tijden Prospects & Concepts op Art Rotterdam, Arti et Amicitiae, W139 en onlangs tijdens de Amstelveen Triënnale in het Cobra Museum of Modern Art. Meer informatie www.anne-marievanmeel.nl De tentoonstelling is ook te bezichtigen tijdens kantooruren. Komt u met de auto? Meld u dan bij de slagboom en vraag, of er parkeerruimte is. Anne-Marie van Meel – Tijd & Ruimte 14 | 09 | 2017 – 26 | 10 | 2017Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.