Bijgewerkt: 5 maart 2024

Expositie van Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt wordt verlengd

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
17-01-2019

Wegens groot succes is de tentoonstelling van de Spaanse kunstenares Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt verlengd. Nog tot en met 3 maart 2019 blijven de monumentale werken van Cabellut in het Amstelveense museum te zien. Lita Cabellut – Een kroniek van het oneindige trok tot dusver al 10.000 bezoekers. Mede door deze drukbezochte tentoonstelling is het Museum Jan van der Togt er trots op dat in 2018 het bezoekersrecord van het jaar ervoor is geëvenaard.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Lita Cabellut in het Museum Jan van der Togt op 16 oktober 2018 tijdens de opening van haar tentoonstelling


Binnenkort is Lita Cabellut ook te zien in het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt, waarin gezocht wordt naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Het programma, waarin zij optreedt als één van de juryleden, wordt vanaf 27 januari 2019 uitgezonden op NPO1. Door de langere looptijd van de tentoonstelling geeft het Museum Jan van der Togt nog meer vertrouwde bewonderaars én nieuwe fans de kans om te komen genieten van haar werk.

Cabellut schildert imposante portretten vol melancholie en energie. Tot haar 12de levensjaar leefde ze op straat in Barcelona. Daarna werd ze geadopteerd door een vooraanstaande familie, die haar meenam naar musea als het Prado in Madrid. Zo raakte de jonge Cabellut geïnspireerd door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals en door de vele fresco’s in haar geboortestad. Op haar 19e verliet ze Spanje om te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nog steeds woont en werkt ze in Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Een klein deel van de werken van Lita Cabellut in het Museum Jan van der Togt


Lita Cabellut ontwikkelde in de loop der jaren een unieke techniek waarbij ze traditionele frescotechnieken combineert met het gebruik van olieverf. Door de verflaag van deze imposante werken vervolgens te breken, ontstaat er door de combinatie van toeval en kracht een nieuw beeld. Publicatie: Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Museum Jan van der Togt en met dank aan Volvo Bangarage Amstelveen.

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Toegangsprijzen: volwassenen € 11,50, 13 t/m 18 jaar € 6, kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.