Bijgewerkt: 2 december 2023

Expositie van Nina Laura in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
14-03-2011

Nina Laura(1981), schilderijen

“In mijn werk doe ik onderzoek naar sociale verhoudingen, intermenselijke spanningen. Zaken als assimilatie, uitsluiting, eenzaamheid en onzekerheid vormen veel voorkomende thema’s binnen mijn schilderijen. Als realistisch schilder vind ik het erg belangrijk mijzelf niet op te sluiten binnen mijn eigen kader.

Nina Laura Amstelveen
(Foto Nina Laura - 2011)

Nina Laura: Portret van een kamerplant - 2011 100 x 70 cm


De natuurgetrouwe benadering is geen doel op zich, maar een middel om de mens en het menselijk gedrag onder de loep te nemen. De meeste schilderijen zijn geheel of gedeeltelijk imaginair. Hierdoor ontstaat een semi- (soms sur-) realistische sfeer, die in mijn ogen de vraag benadrukt van waaruit het werk is opgezet”. De opening van de tentoonstelling is op zondag 27 maart 2011 om 11.00 uur en is te bezichtigen t/m 10 april 2011.

Nina Laura, geboren in 1981, Amsterdam en ze werkt ook daar op dit moment. Ze kreeg haar opleiding thuis van haar vader, kunstenaar Teun Massink. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie en bracht zijn kennis over haar. Adres: Museum Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen

Tijdens deze expositie is er ook borduurwerk te zien van Anna Maria Salehar, glaswerk van Yvon Trossèl en foto's van Dixie SolleveldAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.