Bijgewerkt: 12 juni 2024

Expositie van Sjoerdtje Hak in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan vd Togt
24-04-2010

Sjoerdtje Hak - landschappen in olieverf en aquarel  Museum Jan van der Togt 6 mei t/m 30 mei 2010

Opening op donderdag 6 mei 2010 om 17.00 uur door actrice Ellen Vogel in aanwezigheid van de kunstenares. De landschappen van Sjoerdtje Hak hebben meestal te maken met water, rivieren, kust en moerassen: water brengt leven, ook in het landschap. Deze omgeving is een essentieel deel van haar leven en ze is ervan overtuigd dat de grond waar iemand is geboren, wezenlijk deel uitmaakt van iemands persoonlijkheid.

Hak Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2010)

Een schilderij van Sjoerdtje Hak


In de loop der jaren heeft ze getracht dit landschap te interpreteren en uit te diepen tot de essentie, zodat soms alleen een sfeertekening overblijft. Anderzijds worden sommige indrukken meer gedetailleerd weergegeven als het onderwerp zich daar beter voor leent. Haar werk ontstaat buiten. Daar maakt ze potloodschetsen met kleur- en sfeernotities. In haar atelier werkt ze deze schetsen uit tot schilderijen in olieverf of aquarel.

Het werk van Sjoerdtje Hak is vele malen geëxposeerd in binnen- en buitenland. Tevens exposeren in deze periode: Truus Menger (sculpturen), Bernard Heesen (glas), Jan Schoonhoven jr (reliëfs en gemengde techniek) en Júlia dos Santos Baptista (schilderijen).

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstaat 50 1182 JE Amstelveen geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.