Bijgewerkt: 25 juli 2024

Expositie van Sylvia Blickman in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
16-11-2012

Sylvia Blickman exposeert sieraden en objecten in de Kunstuitleen Amstelveen. De expositie duurt tot en met zondag 23 december 2012. Haar inspiratie haalt ze veelal uit de natuur tijdens haar wandelingen langs het strand en verre reizen.

Gevonden voorwerpen dienen vaak als uitgangspunt voor een object, of sieraad. Haar nieuwste collectie bestaat uit kleine objecten om te dragen, sieraden waarmee je je kunt onderscheiden. Ze ontstonden nadat op een stormachtige dag in oktober bloemblaadjes van de hortensia's voor haar deur het atelier inwaaiden.

Blickman Amstelveen
(Foto Sylvia Blickman - 2012)

Sylvia Blickman: Gekleurde bloembladen


Dat dit zou leiden tot nieuwe mogelijkheden in haar werk en tot nieuwe collecties was toen nog niet te voorzien. In de periode dat Sylvia’s vader overleed, ontdekte zij bij het opruimen van zijn huis een schat aan herbaria en los gedroogd bloem- en plantmateriaal. Als een "Kruisbestuiving" werden zijn en haar elementen in nieuwe draagbare objecten geïntegreerd.

Als bloem op vreemde bladeren, of verbonden en ingebed in een achtergrond, als deel van een compositie. Ook haar nieuwe boek "Kruisbestuiving” is nu in de Kunstuitleen Amstelveen verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.kunstuitleenamstelveen.nl

blickman Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Sylvia Blickman, sieraadontwerper tijdens de opening van haar expositie in de Kunstuitleen AmstelveenSylvia Blickman?

In 1971 studeerde Sylvia Blickman af als goud-en zilversmid in Schoonhoven. Op de Gerrit Rietveldacademie ontdekte ze uiteindelijk "haar" materiaal, aluminium, dat ze door middel van een elektrolytisch proces anodiseert en kleurt.

Daardoor wordt het een duurzaam en boeiend metaal, zeer geschikt om haar sieraden en objecten vorm te geven. Daarbij maakt ze gebruik van ambachtelijke technieken, die ze als goudsmid beheerst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.