Bijgewerkt: 15 juni 2024

Expositie van beeldend kunstenaar Sunny Neeter in gemeentehuis Aalsmeer

Nieuws -> Cultuur

Bron: Sunny Neeter
09-04-2016

Vanaf woensdag 20 april tot woensdag 20 juli 2016 exposeert Sunny Neeter (1953) in het gemeentehuis van Aalsmeer. Sunny is een Amstelveense kunstenaar, die werkt vanuit haar atelier in Aalsmeer. Sunny schildert intuïtief en werkt met verschillende technieken. De officiële opening van deze expositie met rondleiding is op woensdag 20 april 2016 om 20.00 uur Gemeentehuis Aalsmeer, Raadhuisplein 1.

Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze opening (met drankje en hapje) aanwezig te zijn. Wel een vriendelijk verzoek om u van tevoren voor deze (gratis) opening/rondleiding aan te melden. Dit kan digitaal: hfkoppeschaar@gmail.com  of mobiel 06-36560123.

Foto Amstelveen
(Foto Henry Neeter - 2016)

Beeldend kunstenares Sunny Neeter poseert voor haar eigen werk 'Finestra' (100x150 cm)


De tentoonstelling wordt om 20.00 uur geopend door Gertjan van der Hoeven, wethouder kunst en cultuur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Massimo Bizzo met Italiaanse liederen. Sunny Neeter volgde haar kunstopleiding Fine Arts op de Filippijnen. Later volgde zij in Amsterdam lessen bij Peter Schenk. Van de Japanse leermeester Jiro Inagaki, leerde zij de techniek van het papierscheppen (Kozo). In sommige van haar schilderijen past ze deze techniek toe. Sunny krijgt in zowel binnen-als buitenland veel waardering voor haar werk. Sunny Neeter schildert zonder vooropgezet plan, laag over laag en verwerkt verrassende materialen, zoals zand, schors en ribbelkarton.

Sunny Neeter: “Vanuit de fascinatie voor het verweerde oude oppervlak, zet ik de historie om in een kleurrijk heden. Zo ontstaan er sporen van schoonheid en verval op het doek.” Op woensdag 11 mei om 20.00 uur wordt de lezing en de rondleiding herhaald en op vrijdagmiddag 17 juni 2016 om 14.30 uur is er nog een rondleiding. De tentoonstelling is tijdens kantooruren op de begane grond te bezichtigen. De grote werken op de bovenverdieping zijn dan alleen vanaf de benedenverdieping te bekijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.