Bijgewerkt: 23 mei 2024

Expositie van het Rive Roshan duo in Museum JAN

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
01-12-2020

Het jonge, experimentele kunst- en design duo Rive Roshan wil haar publiek betoveren met installaties en objecten die je uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief opnieuw te zien. Speciaal voor Museum JAN creëren zij drie ruimtelijke ervaringen, waarin glas een verrassende rol speelt. Welkom in de wondere wereld van Rive Roshan. Rive Roshan is de artistieke praktijk van Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan. Het atelier creëert om intuïtief met mensen in contact te komen door het verkennen van visuele verwondering als een middel tot emotioneel welzijn.

Van 29 januari tot en met 23 mei 2021 worden bezoekers van Museum JAN getrakteerd op het wonderlijke universum van Rive Roshan. Verdeeld over verschillende expositieruimtes van Museum JAN zal het duo drie esthetische totaalervaringen vormgeven, ontworpen ruimtes die spelen met onze waarneming van ruimte, licht en tijd.

Foto Amstelveen
(Bron foto Dunja Opalko/Museum JAN - 2020)

Golnar Roshan en Ruben de la Rive Box


Je weet soms niet wat je ziet! Natuurlijke effecten als de rimpeling in water, door wind gevormde patronen in het zand en magische reflecties van licht worden benaderd door experimenteel en zeer verfijnd gebruik van alledaagse materialen. Zo ontstaan visuele en ruimtelijke meditaties die ons perspectief op de wereld doen verschuiven.

Het werk van de in Amsterdam gevestigde Studio Rive Roshan vormt een eigentijdse verbinding tussen de unieke vaste collectie internationale glaskunst van Jan van de Togt, de oprichter van Museum JAN, en de bredere visie achter de programmering van het museum om kunst en cultuur als wezenlijk onderdeel van de samenleving te ontsluiten. De sleutel hiertoe is verwondering. 'Wij vinden dat het onze rol als kunstenaar en ontwerper is om mensen een nieuw en inspirerend verhaal te bieden om een vooruitstrevende toekomst op te bouwen' -aldus Ruben de la Rive Box en Golnar Roshan.

Foto Amstelveen
(Bron foto Dunja Opalko/Museum JAN - 2020)

Golnar Roshan en Ruben de la Rive Box: 'Stilled Life' is een poëtische onderdompeling, een sculpturale tuin, die het geluid van de stilte en de schoonheid van een vluchtig moment vastlegt. De artistieke ruimtelijke compositie biedt de bezoeker momenten van reflectie en visuele verwondering in een heiligdom van texturen te midden van het hectische tempo van de wereld


Studio Rive Roshan is in 2013 in Londen opgericht door de Nederlandse designer Ruben de la Rive Box (Naarden, 1981) en de Iraans-Australische ontwerpster Golnar Roshan (Sydney, 1986). De studio initieert projecten, exposities en ideeën vanuit een innerlijke behoefte om anderen te raken, te inspireren en te bewegen tot nieuwe inzichten. De la Rive Box en Roshan hebben eerder voor verschillende internationale ontwerpstudio’s gewerkt waaronder die van Tom Dixon, Marcel Wanders en Tord Boontje. Sinds 2017 woont en werkt het duo in Amsterdam. De werken van Rive Roshan zijn over de hele wereld te zien, zoals in het Musée des Arts Decoratifs in Parijs, de National Gallery of Victoria in Melbourne, het Powerhouse Museum Sydney, het Shanghai Museum of Glass, en recentelijk nog met een indrukwekkende installatie bij BIG ART in Zaandam. Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.