Bijgewerkt: 8 december 2022

FIOD onderzoek in Aalsmeer bij een thuiszorgorganisatie

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Rijksoverheid
14-06-2013

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) verdenkt een thuiszorgorganisatie uit Aalsmeer en de 68-jarige directeur van fraude met gelden bestemd voor thuiszorg. Het gaat in totaal om bijna 1 miljoen euro. De FIOD heeft donderdag 13 juni 2013 de woning van de verdachte doorzocht en er beslag gelegd op het huis, een auto, bankrekeningen en persoonlijke bezittingen, omdat misdaad niet mag lonen.

De 68-jarige man wordt verdacht van valsheid in geschrift en witwassen. Zijn bedrijf heeft voor het jaar 2009 en 2010 vermoedelijk meer uren thuiszorg gedeclareerd bij de verzekeraar dan er aan thuiszorg geleverd werd. Ook onderzoekt de FIOD, of het bedrijf te hoge tarieven in rekening heeft gebracht.

Het onderzoek startte na een aangifte door een zorgverzekeraar. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Fraude met geld, dat bestemd is voor zorg ondermijnt de verzorgingsstaat. Daarom treedt de overheid hiertegen op.


Op de website van Zorgcentrum Aelsmeer staat het volgende:

Geen vermeende fraude bij Thuiszorg Aalsmeer

In de Telegraaf van heden 14 juni 2013 werd melding gemaakt van vermeende fraude bij een thuiszorgorganisatie in Aalsmeer. De directie van Zorgcentrum Aelsmeer meldt u bij deze, dat zij absoluut niets met deze fraude en berichtgeving te maken heeft. Het Zorgkantoor is op de hoogte gebracht door de directie over de berichtgeving en beaamt, dat Thuiszorg Aalsmeer, onderdeel van Zorgcentrum Aelsmeer, niets van doen heeft met deze beschuldigingen.

Directie Zorgcentrum AelsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.