Bijgewerkt: 15 april 2024

Feest mee met Platform C-Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Platform C-Amstelveen
24-05-2023

Platform C-Amstelveen bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd. Op zaterdag 10 juni 2023 om 13.00 uur openen Herbert Raat, wethouder in Amstelveen voor onder meer Kunst, cultuur en media, en directeur/bestuurder Madeleine Heijligers het feest.

Daarna barst het los met afwisselende live-optredens op het Amstelveense Stadsplein en een cursusmarkt in het gebouw van Platform C. Iedereen is welkom. Bezoekers maken kans op een cursus ter waarde van € 500,- want de jubilaris trakteert! Het feest duurt tot 17.30 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur en directeur Marcel Jansen maken op zaterdag 9 september 2017 tijdens een open dag bekend dat Platform C-Amstelveen is opgericht

Beleven, genieten en… actie. Belangrijke gangmakers op het jubileumfeest zijn de optredende ensembles, koren en bands van Platform C. Leerlingen in alle leeftijdscategorieën, in verschillende genres en disciplines geven daarmee een levendige voorstelling van wat zij bij Platform C hebben geleerd. Een geweldige beleving voor henzelf én voor het publiek. De kans is groot dat hun enthousiasme aanstekelijk werkt. Wie erover dacht om z’n leven kleur te geven, iets nieuws te beginnen, een taal te leren of een oude passie weer op te pakken, wordt ongetwijfeld over de streep getrokken. Voor hen staan de deuren van Platform C wijd open: probeer een instrument, leer een dansmove, pak een penseel of ontdek een andere taal.

Spannend en spetterend slot. Tijdens het jubileumfeest kunnen bezoekers deelnemen aan een win-actie: de winnaar mag zich opgeven voor een cursus ter waarde van € 500,-. De bekendmaking vindt plaats aan het einde van het feest. Dat einde wordt bepaald niet zachtzinnig aangekondigd door een optreden van bigband PeeWee’s Problem: een spetterende band van gevorderde leerlingen onder leiding van Pim Wittenberns. Het repertoire loopt uiteen van jazz en pop tot latin. Met jaarlijks tientallen optredens is de band bekend en beroemd tot ver buiten Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Platform C-Amstelveen - 2023)

Het jubileumlogo van Platform C-Amstelveen

Platform C-Amstelveen werd in 2017 opgericht als overkoepeling van de bestaande Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen. In 2019 gaven maatschappelijke en financiële omstandigheden aanleiding om de doelstellingen bij te stellen. Dat heeft in 2022 geresulteerd in een meer geconcentreerd en op de markt gericht cursusaanbod van op het gebied van muziek, dans, talen, erfgoed en creativiteit, en een verbreding van de projecten gericht op cultuurparticipatie – onder meer in het onderwijs, in wijkcentra en voor specifieke doelgroepen.

Platform C-Amstelveen is de organisatie voor cultuureducatie en cultuurparticipatie, gericht op inwoners van Amstelveen en de regio Amstelland. Naast educatieve cursussen op het gebied van muziek, dans, talen en beeldende kunst richt Platform C op binnen- én buitenschoolse cultuureducatie, op de amateurkunst en cultuurparticipatie op wijk- en buurtniveau. Iedereen krijgt de kans om deel te nemen aan en te leren over kunst en cultuur. Adres: Platform C-Amstelveen Stadsplein 99, AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.