Bijgewerkt: 8 februari 2023

Femke Halsema in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveenweb.com / GroenLinks
08-11-2006

Op woensdag 8 november 2006 rond de klok van 12 uur kwam Femke Halsema (40), fractievoorzitter GroenLinks Tweede Kamer der Staten-Generaal, naar Uilenstede in Amstelveen. Het was een onderdeel van haar verkiezingstournee, de zogenoemde “Femke On Tour”. In de bushalte van Uilenstede wachtte de fractieleider van GroenLinks-Amstelveen; Sander Mager haar op.

Sander Mager Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Sander Mager wordt geinterviewd door UilenTV


Mager Halsema Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Femke Halsema wordt ook ondervraagd


Twee studenten van "UilenTV" interviewden Halsema, dat binnenkort in Uilenstede te zien is. Na het interview mochten een paar aanwezige studenten meeliften naar de Vrije Universiteit in een milieuvriendelijke aardgasautobus.

Aardgasbus Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De aardgasbus van Femke on Tour


Femke Halsema is al sinds oktober j.l. aan het toeren door heel Nederland en in vier weken doet ze 25 steden aan. Zij praat voornamelijk met veel jongeren over hun problemen en over mogelijke oplossingen. Om ongeveer half een kwam ze aan bij de Vrije Universiteit, waar veel studenten opwachtten. Er was ook een aantal GroenLinks-kandidaten aanwezig, onder andere Wijnand Duyvendak.

Halsema Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Femke Halsema voert de show op met acteur Arjan Ederveen


Halsema Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Femke On Tour plakkaat


Op het VU terrein sprak Halsema over het plan van haar partij. Dit plan houdt in dat er een Groene Flitstrein van Almere naar Amsterdam, Schiphol en de Bollenstreek moet gaan rijden, om de grote files op dit tracé op te lossen. Volgens GroenLinks zal deze snelle trein de vervoersproblemen in de regio Almere-Amsterdam-Schiphol oplossen. Vervolgens wil GroenLinks dat de 4 miljard euro die CDA, VVD en PvdA uittrekken voor extra asfalt, volledig wordt ingezet voor hoogwaardig openbaar vervoer.

Halsema Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De studenten van de VU hadden een paar stevige vragen


Halsema Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Femke Halsema had voor alle vragen een antwoord in het tempo van een flitstrein


Aansluitend vond van 14.00-15.00 uur op de VU een verkiezingsdebat plaats. Vier grote partijen waren vertegenwoordigd door Rita Verdonk (VVD), Piet Hein Donner (CDA), Femke Halsema (GroenLinks) en Ton Heerts (PvdA). Zij gingen met elkaar in debat over drie thema’s. • Onderwijs: gaan we voor kwaliteit of voor kwantiteit?

 • Hoe solidair zijn de verschillende generaties nog met elkaar?

 • Wat is de staat van democratie anno 2006?

 • Vanaf 17-19 uur wordt in het Cultuurcentrum Griffioen op Uilenstede in het kader van de komende verkiezing een verkiezingsmanifestatie voor jongeren gehouden. Op de bijeenkomst zullen ongeveer acht jongeren uit de Amstelveense/Amsterdamse jongerenafdelingen van de verschillende landelijke partijen aanwezig zijn.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.