Bijgewerkt: 1 december 2022

Femke Halsema voert campagne in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks
25-05-2010

Vrijdag 28 mei 2010 bezoekt Femke Halsema Amstelveen. Om 10.45 uur arriveert Femke met de GroenLinks campagnebus voor een flitsbezoek aan de wekelijkse warenmarkt (Binnenhof bij de Rembrandtweg).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het laatste officële bezoek van Femke Halsema in Amstelveen was op woensdag 8 november 2006. Hier op de foto met Sander Mager (l), fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen tijdens een interview met Uilenstede TV


Halsema bezoekt Amstelveen om de aandacht te vestigen op de slechte luchtkwaliteit. Ze zal een korte toespraak houden en Sander Mager, fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen, een cadeau aanbieden in het kader van de actie "Schone lucht voor Amstelveen". Tijdens het bezoek voeren leden van GroenLinks actie op de markt.

Amstelveen wordt doorkruist door grote wegen, de A9, de N201, de Beneluxbaan. Langs al deze wegen is de luchtkwaliteit benedenmaats. Dat is slecht voor de mensen, die er dichtbij wonen. Zelfs tot op 100 meter van de bron is de luchtkwaliteit slecht. Dus geldt dus ook voor bewoners en bezoekers van het Amstelveense Stadshart.

Voor een echte aanpak aan de bron is hulp nodig van de regiogemeenten en de landelijke politiek, om schone mobiliteit te bevorderen, om ruim openbaar vervoer te faciliteren en om de verdere aanleg van de A9 vlot en voorspoedig te laten verlopen.

Amstelveen beschikt over een groot landelijk gebied in de vorm van polders. Daar is de lucht weids, open en schoon. Er zijn veel landelijke initiatieven om een mooi natuurlijk en aantrekkelijk landelijk gebied te handhaven. De polders vallen voor een deel onder het Groene Hart, de Ecologische Hoofdstructuur en de Groene As.

Er zijn veel kansen om de luchtkwaliteit aan te pakken:  • De A9 wordt ondertunneld. Amstelveen wordt hierdoor 1 stad in plaats van een Noord Amstelveen en Zuid Amstelveen.

  • Er komt een groot stuk grond bij dat duurzaam en energieneutraal wordt bebouwd. Er is in Amstelveen een motie van GroenLinks aangenomen, waardoor energiekosten in de bouwsom worden meegenomen. Hierdoor worden energie-bezuinigende maatregelen aantrekkelijker. ("Rendabel besparen op energie en onderhoud")

  • De N201 wordt verlegd en wordt zo ingericht dat auto’s rustig doorrijden met de laagst mogelijke fijnstof uitstoot.

  • Met een hoogwaardig openbaar vervoerspunt kun je vanuit Amstelveen met het openbaar vervoer de regio in.

  • Scholen moeten met de fiets veilig bereikbaar zijn, zodat je daarvoor de auto niet in hoeft.

  • Behoud van de groene polders. Geen golfbaan in de Bovenkerkerpolder, groen is meer dan gras. De polders kunnen recreatie bieden voor iedereen die wil wandelen, fietsen, genieten van de openheid en de natuur.


Schone lucht voor Amstelveen, Stem GroenLinks; dat lucht op!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.