Bijgewerkt: 30 november 2021

Files bij de elektrische laadpaal in Amstelveen?

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-01-2014

De fractie van GroenLinks-Amstelveen maakt zich zorgen, dat ook in Amstelveen files bij de laadpalen voor elektrische auto's zullen ontstaan. In de laatste maanden van 2013 zijn er behoorlijk veel elektrische auto’s uitgeleverd. Het aantal palen staat daarbij niet in verhouding tot het aantal auto’s. De gemeente liet vorige week zelfs weten, dat er geen aanvragen voor plaatsing van publieke laadpalen meer ingediend kunnen worden.

De gemeente Amstelveen is in 2013 een project gestart met de Metropool Regio Amsterdam voor plaatsing van 25 laadpalen. GroenLinks en CDA hadden hier in de gemeenteraad op aangedrongen. De gemeente liet vorige week echter weten, dat er voorlopig in plaats van 25 slechts 15 palen geplaatst worden.

laadpaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Elektrische laadpaal bij Restaurant Kronenburg in Amstelveen


Ook meldde zij, dat er een grote wachtlijst is en dat er geen nieuwe aanvragen meer ingediend kunnen worden. GroenLinks maakt zich zorgen over dit grote verschil tussen vraag en aanbod. Fractievoorzitter Axel Boomgaars: ‘Het is ontzettend jammer, dat de plaatsing van laadpalen langer duurt dan gepland en dat er ook nog eens minder palen lijken te komen. De wachtlijsten tonen aan, dat er forse behoefte is aan meer laadpalen. Die moeten er wat ons betreft dan ook heel snel komen.’

De fractie wil snel met verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Groot (CDA) overleggen over mogelijkheden om snel meer palen te plaatsen. Volgens GroenLinks is het daarbij belangrijk om niet alleen te kijken naar laadpalen in de straat bij mensen die een elektrische auto bezitten, maar juist ook naar laadpalen op belangrijke plekken in Amstelveen, zoals bij winkelcentra, culturele instellingen en horeca. ‘Wij willen elektrisch rijden zo aantrekkelijk mogelijk maken, daarbij hoort ook een goed dekkend netwerk van laadpalen in Amstelveen’, aldus Boomgaars.

Volgens Boomgaars zou het goed zijn als ook autobedrijven mee zouden investeren in de Amstelveense laadinfrastructuur. ‘Mitsubishi heeft bijvoorbeeld in 2013 erg veel van hun plug-in hybride Outlander PHEV verkocht. Het zou mooi zijn, zeker omdat Mitsubishi haar hoofdkantoor in Amstelveen heeft, als zij dit verkoopsucces ook aan zouden wenden om in Amstelveen meer laadpalen te plaatsen.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS