Bijgewerkt: 8 oktober 2024

FloraHolland draaide een goed jaar in 2011

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
22-05-2012

Aalsmeer - De Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland sloot 2011 af met een jaaromzet van ruim 4,15 miljard euro en een netto-resultaat van 12 miljoen euro*. De gerealiseerde omzet betekent een kleine plus van 0,7% ten opzichte van vorig jaar die vooral veroorzaakt werd door een volumestijging van 2,5% naar 12,5 miljard bloemen en planten.

Flora Amstelveen
(Bron Flora Holland - 2012)

FloraHolland distributiehal in Naaldwijk


Algemeen directeur Timo Huges: “Terwijl de economie instabiel was, de schuldencrisis verscherpte en een aantal landen - waaronder Nederland - in recessie raakte, draaiden de sierteeltsector en FloraHolland een goed jaar.” De Europese consument blijft bloemen en planten kopen zodat volumes groeiden. De kracht van deze sector komt volgens Huges mede voort uit het ondernemerschap van leden en klanten van FloraHolland die door samenwerking sterk staan.

Draaischijf in wereldhandel

De bloemenveiling haalde in 2011 zowel haar commerciële als financiële doelstellingen. Een beeld dat niet één-op-één door te vertalen is voor elke individuele teler. Er zijn verschillen op productniveau waardoor de ene groep telers goede resultaten behaalde en de andere minder goed. Met een stabiel en licht stijgend marktaandeel is Nederland de draaischijf in de wereldhandel van sierteeltgewassen.

Het steeds internationaler opereren door de sierteeltsector en FloraHolland heeft gevolgen de dienstverlening van de veiling aan buitenlandse leden. De toenemende mate van productie en afzet in het buitenland, vraagt om logistieke investering en de ontwikkeling van een informatiesysteem. De unieke kwaliteiten van de bloemenveiling worden zo ook in het buitenland ingezet.

Mogelijkheden creëren rondom sectorontwikkelingen

De ontwikkelingen binnen de sierteeltsector gaan onverminderd door. Zowel de internationale productie van bloemen in Oost-Afrika als de afzet in Oost-Europa en Rusland blijft groeien. Ook de digitalisering in de sierteeltketen neemt een vlucht die verregaande onderlinge informatieuitwisseling, digitale handelsplatforms en maatwerkoplossingen op de klok mogelijk maken.

Daarnaast zoeken telers elkaar op voor verschillende vormen van samenwerking om op gebied van logistiek, marketing, inkoop, verkoop en informatie-uitwisseling sterker in de markt te staan. Ook in de keten gebeurt dat om in bepaalde marktsegmenten effectiever en efficiënter samen te kunnen werken.

Op basis van deze ontwikkelingen, creëert FloraHolland voor haar leden mogelijkheden om zich als teler, of groep telers, te onderscheiden in deze markt. Naar de toekomst toe, ligt de kracht van sierteeltsector in de samenwerking binnen de keten tussen telers, handel en FloraHolland.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.