Bijgewerkt: 23 juni 2024

FloraHolland levert duizenden bloemen voor de Koningsdag

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
22-04-2014

Amstelveen is één van de twee gemeenten, waar de Koninklijke familie op de eerste echte Koningsdag ontvangen wordt. FloraHolland is gevraagd om samen met een aantal kwekers de aankleding van het parcours te verzorgen. Nooit eerder werd het parcours voor het bezoek van de koninklijke familie zo nadrukkelijk met bloemen en planten aangekleed zoals dat dit jaar gebeurt.

Oer-Hollands en exotisch

Het parcours in Amstelveen wordt aangekleed met prachtige bloemen en planten op een manier die goed past bij zowel onze oer-Hollandse koning als bij zijn exotische koningin Máxima. Op de kruising, waar het Koninklijk paar uitstapt, staan twee enorme bloemstukken van elk circa twee meter doorsnede. Het ene bloemstuk heeft een Nederlandse uitstraling met vooral diverse vrolijke bloemen en planten van eigen bodem als verwijzing naar Willem-Alexander. Het andere bloemstuk bevat veel exotische bloemen en planten, zoals de Strelitzia en verwijst daarmee naar de temperamentvolle Zuid-Amerikaanse Máxima.Hangende tuin

Een onderdeel van het parcours betreft een pergola van ruim 50 meter. Hier wordt een hangende tuin van zogenaamde ‘hanging baskets’ aangebracht, gevuld met kleurrijk en vrolijk perkgoed. Deze blijven ook na Koningsdag nog maanden hangen. Een mooie aanvulling op de wens van de gemeente Amstelveen om de groenste gemeente van Nederland te blijven. De hanging baskets zijn bovendien erg populair om tuinen, balkons en straten mee op te vrolijken. Ze zorgen voor kleur, vrolijkheid en blijheid bij mensen.

Verfrissend, gezond en hip

Bloemen zijn verfrissend, gezond en helemaal hip. Ook in het huidige modebeeld, zoals te zien bij de creaties van bijvoorbeeld Oscar de la Renta, Jan Taminiau, Edwin Oudshoorn en bij merken als Dolce & Gabbana en Zara. Nederland is benieuwd, of de modebewuste Máxima op deze eerste officiële Koningsdag in bloemen gehuld is.

FloraHolland, de bloemenveiling die een jaar geleden ook de bloemen voor de troonswisseling in de Nieuwe Kerk leverde, en de kwekers namen de eervolle uitnodiging om de aankleding te verzorgen graag aan en zijn volop met de voorbereidingen bezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.