Bijgewerkt: 15 juni 2024

FloraHolland werft studenten voor bijzondere Business Course

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
10-09-2012

Aalsmeer- FloraHolland, de grootste bloemenveiling van de wereld, organiseert van 14 tot en met 16 november 2012 een Business Course. HBO en WO-studenten gaan de uitdaging aan om een plant, of bloem in de markt te zetten bij Generatie Y; de generatie, waar zij zelf onderdeel van uitmaken.

FloraHolland wil deze groep studenten laten zien, dat zij een aantrekkelijke werkgever is die hen veel te bieden heeft. Omdat 63% van de studenten echter geen beeld heeft bij de naam FloraHolland, neemt de bloemenveiling dit initiatief. Zowel op de radio als online start deze week de werving voor deelnemers aan de Business Course.

De sierteeltsector verandert snel als gevolg van een toenemende mate van internationalisering, virtualisering en digitalisering. Er liggen veel uitdagingen die het grootste handelsplatform in bloemen en planten ter wereld tot een aantrekkelijke werkgever maakt voor studenten. Het bijzondere aan de Business Course is, dat naast het bedenken en schrijven van een strategisch marketingplan, het idee ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Vier teams van WO en HBO-studenten

De Business Course is opgezet voor studenten bedrijfskunde en economie op WO-niveau en excellente HBO-studenten in online marketing en creative design. Op 11 oktober 2012 wordt een selectie gemaakt, waarna vier teams worden geformeerd die met elkaar de competitie aangaan. De teams gaan werken aan de case ‘Generation Y: new market opportunities’.

Generatie Y is geboren na 1985 en het kopen van een bloemetje is voor hen niet zo vanzelfsprekend. De case is geschreven onder begeleiding van strategie-expert professor Fred van Eenennaam. De studenten worden professioneel begeleid door senior managers en professionals van FloraHolland. Er is ook budget beschikbaar zodat de teams hun idee daadwerkelijk kunnen uitvoeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.