Bijgewerkt: 12 juni 2024

FloraHolland werkt met gemeente Aalsmeer aan veiligheid

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
15-04-2010

Vorige week (14-2010) hebben bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer en de gemeente Aalsmeer een gezamenlijke veiligheidsoefening gehouden op het veilingterrein in Aalsmeer. Hierbij werd een realistische praktijksituatie nagebootst om onder meer de afstemming tussen het bedrijfsnoodplan van FloraHolland Aalsmeer en het noodplan van de gemeente te testen.

Nederlandse gemeenten en bedrijven zoals FloraHolland zijn verplicht om zich gedegen voor te bereiden op mogelijke calamiteiten. In geval van een calamiteit krijgen bedrijven en (gemeentelijke) overheden ook regelmatig met elkaar te maken. Door gezamenlijk de noodplanprocedures en -afspraken te oefenen, is ervaring opgedaan met het werkproces, de werkwijze, bevoegdheden en de besluitvorming.

Veiling en gemeente zijn tevreden over de samenwerking. "Medewerkers van de gemeente en de veiling weten elkaar snel en goed te vinden," aldus Marcel Claessen, vestigingsmanager van FloraHolland Aalsmeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.