Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Fractievoorzitter GL-Amstelveen Axel Boomgaars op lijst Eerste Kamer

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
15-01-2015

Fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen, Axel Boomgaars, staat voor GroenLinks op de voordracht voor de Eerste Kamer. Op 7 februari 2015 stelt het landelijk congres van GroenLinks de kandidatenlijst definitief vast. Axel wordt voorgedragen voor plek 10 en blijft gewoon raadslid, maar gaat wel campagne voeren voor een hogere opvolgplek.

Axel Boomgaars: “Ik heb me gekandideerd voor een plek op de lijst, omdat ik als bijna afgestudeerd staatsrechtjurist en beleidssocioloog een grote interesse heb voor de ‘spelregels’ van de macht, de rechtsstaat en hoe wetten en beleid werken. Die aspecten van politiek komen het sterkst aan de orde in de Eerste Kamer, en ik ben erg gemotiveerd ook op dat niveau het GroenLinks-geluid te laten horen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


De kandidatencommissie draagt me met veel mooie woorden voor op plek tien. Een plek op de voordracht vind ik al een hele eer. Plek tien is niet verkiesbaar en dat hoeft ook helemaal niet, want in de raad van Amstelveen ben ik nu op mijn plek. Wel zou ik graag een stevig jong GroenLinks-geluid willen laten horen voor de Eerste Kamer-campagne en daarom ga ik wel mijn best doen om de leden op het congres te overtuigen mij hoger te plaatsen, zonder daarbij verkiesbare kandidaten voor de voeten te willen lopen. Het congres bepaalt uiteindelijk de lijst.

Nadat de lijst is vastgesteld door het congres, gaan we door naar de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart. De Provinciale Statenleden kiezen namelijk uiteindelijk de leden van de Eerste Kamer, waardoor die verkiezingen ook erg belangrijk worden voor het zittende kabinet. Naast een groen, sociaal en open Amstelveen, heb ik ook vooral veel zin om me aankomende maanden ook landelijk voor die idealen in te zetten.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.