Bijgewerkt: 7 december 2021

Fractievoorzitter Maaike Veeningen is lijsttrekker D66-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
27-06-2013

De ledenvergadering van D66-Amstelveen heeft unaniem D66-fractievoorzitter Maaike Veeningen (32) tot lijsttrekker gekozen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. De D66-fractievoorzitter was de enige kandidaat tijdens de lijsttrekkersverkiezing afgelopen woensdag 26 juni 2013.

Veeningen Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2013)

mr. Maaike Veeningen, fractievoorzitter van D66-Amstelveen


Tijdens de ledenvergadering motiveerde ze haar kandidatuur met de roep om vooruit te willen met Amstelveen. "Het is tijd voor investeringen in onderwijs en economie, hervormingen van de kantoren- en woningmarkt en ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Met oog voor een duurzame toekomst. Zo houden we Amstelveen een aantrekkelijke stad om in te wonen, te werken en te ondernemen." Aldus Veeningen. Veeningen wil met name, dat de gemeente de burger een veel belangrijkere stem geeft, zeker bij grote projecten.

De kersverse D66-lijsttrekker gaf aan open te staan voor een wethouderschap namens D66 in een volgende coalitie. Het bestuur en de fractie hebben aangeven deze ambitie van harte te ondersteunen. Afdelingsvoorzitter Nico van Ginkel: "Veeningen is wat ons betreft de aangewezen persoon om Amstelveen door deze lastige tijd te loodsen met een optimistisch verhaal vol met kansen voor inwoners en ondernemers. Het is de juiste vrouw op de juiste plek."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.