Bijgewerkt: 4 december 2023

Fusie Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: VBA, FloraHolland
26-10-2006

FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer gaan fuseren. De besturen van beide coöperaties hebben daarom op donderdag 26 oktober 2006 een intentieverklaring ondertekend. Er ontstaat een krachtige afzetcoöperatie met een omzet van 4 miljard euro. De naam van de beoogde fusiecombinatie is FloraHolland, gecombineerd met het herkenbare beeldmerk van Bloemenveiling Aalsmeer, de rode tulp. Hoofdvestiging van de fusiecombinatie is Aalsmeer.

De medewerkers van de concern-stafafdelingen zullen gespreid worden gevestigd op hoofdzakelijk de vestigingen Aalsmeer en Naaldwijk. De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa moet de fusie nog toetsen.

FNV

FNV Bondgenoten blijft alert op de uitwerking van de fusieplannen van FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer. De gevolgen voor het personeel zijn nog onzeker.

CNV

CNV Dienstenbond maakt zich grote zorgen over de werkgelegenheid in de nieuw te vormen mega-bloemenveiling tussen Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland. Bovendien is de bond bang dat het wegvallen van de concurrentie tussen de twee leidt tot verlies van
innovatie.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.