Bijgewerkt: 8 februari 2023

GEEN behandeling raadsvoorstellen op 15 maart

Nieuws -> Politiek

Bron: bbA
08-02-2006

bbA: “GEEN behandeling raadsvoorstellen op 15 maart”

bbA gaat voor respect kiezer en democratie


bbA (Burgerbelangen Amstelveen) zal komende gemeenteraadsvergadering benadrukken dat zij wil staan voor het respect van de kiezer en democratische kernwaardes. In tegenstelling tot de wens van bbA heeft het presidium besloten de gemeenteraad voor te stellen om onderwerpen te kunnen behandelen in de afscheidsvergadering van de huidige gemeenteraad. Deze vindt op woensdag 15 maart plaats, terwijl de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad op 7 maart plaats vinden.

David de Jong BBA Amstelveen
(eigen collectie - 2005)

bbA raadslid David de Jong (l) tijdens een raadsvergadering in 2005


bbA zal door middel een motie komende woensdag de gemeenteraad voorstellen – uit respect voor de kiezer - om geen raadsvoorstellen te behandelen op 15 maart 2006.

Indien op 15 maart 2006 toch beslispunten worden behandeld, ontstaat de situatie dat de oude gemeenteraad als het ware over haar graf door blijft controleren. Dat vindt bbA ongewenst en tegen de essentie van democratie in gaan. bbA is zich overigens bewust dat het staatsrechtelijk en wettelijk toegestaan is dat een eerder verkozen gemeenteraad beslissingen blijft nemen na nieuwe verkiezingen.

Echter, in het dualisme is sinds 2002 voorzien in een zo snel mogelijke installatie van de nieuwe gemeenteraad. “Je moet om deze redenen geen (essentiële) besluiten willen nemen als gemeenteraad in zo’n situatie, waarbij bovendien al vier jaar bekend is dat er verkiezingen aankomen,” aldus bbA raadslid David de Jong die de motie zal indienen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.