Bijgewerkt: 4 december 2021

GL-Amstelveen is blij met de aandacht voor vogels in het buitengebied

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
17-11-2015

GroenLinks-Amstelveen is blij met de aandacht die Groengebied Amstelland gaat geven aan diverse planten en dieren in het buitengebied rond Amstelveen. Op aandringen van GroenLinks heeft wethouder Bot (BBA) zich bij Groengebied Amstelland ingezet voor het versterken van de diversiteit aan dieren en planten in het Groengebied, waar ook delen van Amstelveen bij horen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

De Ouderkerkerplas


Groengebied Amstelland beheert namens diverse gemeentes, zoals Amstelveen en Ouder-Amstel, flinke delen van het grote buitengebied. Hoewel zij eerder al hadden aangegeven aandacht te willen schenken aan diversiteit van planten en dieren, deden zij daar nog weinig concreets mee. GroenLinks diende in 2012 een voorstel in om in Amstelveen jaarlijks drie dieren, of planten extra aandacht te geven met concrete maatregelen en voorlichting hierover. Dit voorstel werd unaniem aangenomen en hierdoor is het onder andere mogelijk geworden meer vleermuiskasten op te hangen. Wethouder Bot heeft dit voorstel nu ook bij het groengebied ingebracht en zij gaan daar voor het eerst  mee aan de slag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Tessa van Wijnen, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Tessa van Wijnen: In het groengebied wonen veel soorten die het zwaar hebben, zo dicht bij de stad. Mooi, dat er iets gebeurt. Groengebied Amstelland gaat komend jaar extra aandacht geven aan de smient. Een opvallend rood eendje, wat in de winter veel voorkomt in het gebied rondom de Ouderkerkerplas. Het eendje staat ook afgebeeld in het logo van de organisatie. Het lijkt talrijk, maar voor een gezonde populatie zouden er eigenlijk nog meer moeten zijn.

Tessa van Wijnen: Er valt echt iets te bereiken en het is bijzonder dat dit gebied zo belangrijk is voor deze vogel. GroenLinks vindt, dat er meer aandacht mag zijn voor diversiteit van dieren en planten. Met name rondom steden gaan veel soorten nog steeds in aantallen achteruit. Een grote soortenrijkdom hoor t bij een duurzame inrichting van het buitengebied  en wordt ook door veel mensen als positief ervaren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.