Bijgewerkt: 7 december 2021

GL-Amstelveen wil meer hulp voor huurders met geldproblemen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
10-01-2014

GroenLinks-Amstelveen ziet graag een uitbreiding van het project 'Erop af!'. Hierbij werken de gemeente en verhuurder woningcorporatie Eigen Haard samen door mensen met huurachterstand voor hulp aan te melden bij de gemeente. De partij zou graag zien, dat andere huurdersorganisaties zich daarbij aansluiten.

Het project houdt in, dat huurders met een huurachterstand van langer dan twee maanden, aangemeld worden bij de schuldhulpverlening van de gemeente. GroenLinks-raadslid Dorien Mijksenaar: “Vaak gaat het niet alleen om een huurachterstand, maar zijn er meer financiële problemen. Als je het hoofd tijdelijk niet boven water kan houden, moet de gemeente er voor je zijn om de weg omhoog in te zetten. Door op tijd aan de bel te trekken en hulp bij de gemeente te zoeken, kan erger worden voorkomen.”

mijksenaar Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Dorien Mijksenaar, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Niet lang geleden was er in Amstelveen sprake van een jonge vrouw met kind die door de huurachterstand op straat dreigde te komen. Mijksenaar: “Dat is echt een situatie die GroenLinks koste wat het kost wil voorkomen, jonge kinderen horen niet dakloos te zijn. Er is in dit geval op het allerlaatste ogenblik, een tijdelijke oplossing getroffen. Tijdens de periode, waarin rechtszaak, deurwaarder en dwangbevel speelden zijn er veel kosten gemaakt en liep de schuld op. Door een snelle procedure had dit mogelijk voorkomen kunnen worden.”

GroenLinks zou graag zien dat deze afspraak met meer huurorganisaties gemaakt wordt. Naast Eigen Haard zijn ook DUWO, Omnia en Woonzorg Nederland actief in Amstelveen. Zij zouden dit systeem ook kunnen toepassen. “In Amsterdam doen ze dit ook al, en daar hoor ik hele goede verhalen over,” aldus Mijksenaar. Daarom gaat de partij in de volgende commissie Burger en Samenleving van de gemeenteraad vragen stellen aan het college van B en W van Amstelveen over uitbreiding van het project.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.