Bijgewerkt: 8 december 2021

GL: Getreuzel van college met Cardanus kan geld en diensten kosten

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
25-04-2011

GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars gaat aanstaande woensdag op 27 april 2011 tijdens de raadsvergadering mondelinge vragen stellen aan het college van B en W. Aanleiding hiervoor is de brief van wethouder Koops, waarin zij om openheid van Cardanus vraagt over hun positie. Volgens GroenLinks heeft dat veel te lang op zich laten wachten. Boomgaars snapt niet, dat het College niet veel dichter op Cardanus heeft gezeten.

boomgaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Axel Boomgaars, raadslid voor GroenLinks-Amstelveen tijdens een commissievergadering


De GroenLinkser stelde in januari al schriftelijke vragen over hoe het er met de welzijnsinstelling voorstond en of de dienstverlening van de organisatie in gevaar kwam na het gerommel van de afgelopen maanden. Dat zou de gemeente naast de nodige last voor klanten en personeel ook nogal wat geld kunnen kosten. Toen is verteld, dat de wethouder Cardanus gevraagd had om relevante informatie, zodat de situatie voor Amstelveen ingeschat kon worden.

Tot nu toe, zo’n vier maanden later, blijkt die informatie nog steeds niet bekend. Er is hier en daar wat contact geweest met Cardanus, maar het college heeft nog niet met de vuist op tafel geslagen.

Daar ligt volgens Boomgaars nu juist het probleem. ‘Uit de brief van wethouder Koops blijkt, dat er de afgelopen vier maanden amper relevante informatie op tafel is gekomen. Het college lijkt het allemaal een beetje op zijn beloop te hebben gelaten, omdat ze zelf ook niet op contact van Cardanus reageert. In de brief van Koops staat letterlijk, dat het college het niet nodig vond te reageren op een voorstel tot openheid van de instelling. We tasten qua officiële informatie dus nog in het duister.’

Het persbericht van het College, waarin zij voor doet komen heel kordaat op te treden richting Cardanus is Boomgaars dan ook in het verkeerde keelgat geschoten: ‘Het lijkt erop, dat het College heeft zitten treuzelen en bepaald niet heeft opgetreden. Dat vind ik ernstig, gezien de belangrijke taken die Cardanus voor de gemeente uitvoert en de hoeveelheid geld die hiermee gemoeid is’.

‘Iedereen die ik spreek met know-how over de organisatie, zegt dat de problemen nog zeker niet over zijn. Zoiets is dan ook al lang en breed bij het college bekend. Door zo afhoudend te blijven, kan je niet anticiperen op mogelijke problemen en dat kan in de toekomst de dienstverlening aan onze inwoners in gevaar brengen. Daarnaast kan het een boel belastinggeld kosten om die diensten toch draaiende te houden, geld dat we niet hebben. Ik wil weten, waarom dit zo lang duurt en wat dit ons gaat kosten.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.