Bijgewerkt: 3 december 2021

GL: Van snelweg door polder kan en mag geen sprake zijn

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
02-11-2010

De GroenLinks Statenfractie is hoogst verbaasd over het plan om een verbinding tussen A9 en N201 aan te leggen door de Bovenkerkerpolder, waarvoor gedeputeerde Post blijkbaar steun zoekt bij de gemeente Amstelveen.


Grotere kaart weergeven De Bovenkerkerpolder in Amstelveen

Vanwege de waarden van natuur, ecologie en recreatie moet de Bovenkerkerpolder volgens GroenLinks juist groen en open blijven. Om die reden heeft de Statenfractie bijna drie jaar geleden ook tegen de aanleg van een golfbaan gestemd en is zij blij dat Gedeputeerde Staten dat standpunt, zelfs tegen de gemeente Amstelveen in, blijft voortzetten.

GroenLinks fractievoorzitter in de provincie Harmen Binnema zal aan Gedeputeerde Staten om opheldering vragen: "Laten we hopen, dat dit een proefballon was, die weer heel snel doorgeprikt gaat worden. Het is toch niet uit te leggen, dat een provincie die zich - terecht! - verzet tegen een golfbaan, zodat natuur en recreatie volop de ruimte krijgen, vervolgens wel met een plan voor een snelweg door de Bovenkerkerpolder zou komen."

Sander Mager, de Amstelveense fractievoorzitter van GroenLinks zegt blij te zijn met de steun van de collega’s uit de Provincie ‘Hoe sneller dit idee weer van tafel is, hoe beter. Gelukkig is er in Amstelveen een breed verzet in de gemeenteraad tegen dit plan. We hopen, dat ook in Provinciale Staten de andere partijen zich bij GroenLinks aan zullen sluiten. De Bovenkerkerpolder hoort open, stil en groen te blijven.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS