Bijgewerkt: 3 december 2021

GL fractievoorzitter Bram van Ojik komt naar Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
15-01-2014

Fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, Bram van Ojik, komt op vrijdag 24 januari 2014 samen met GroenLinks Amstelveen campagne voeren op Uilenstede. Hij zal dan studentenhuizen langsgaan om te praten over de woonsituatie voor studenten en starters. Later kan iedereen hem de hemd van het lijf vragen in Café Uilenstede.

Van Ojik Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2014)

Abraham (Bram) van Ojik (Veenendaal, 22 september 1954) is een politicus van GroenLinks. Sinds 8 oktober 2012 is hij fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer


Vrijdag 24 januari zal Bram van Ojik vanaf 16.00 samen met de Amstelveense GroenLinksers op Uilenstede de studentenwoningen langsgaan om over het thema wonen te praten. Lokale lijsttrekker Axel Boomgaars: “Wonen is voor veel mensen, maar ook zeker studenten een belangrijk thema. Op Uilenstede kom je relatief makkelijk terecht als student, maar zelfs dan is een jaar wachttijd niet gek voor 11 m². En als je afgestudeerd bent en door wil verhuizen, is er in Amstelveen amper plek. De boel zit op slot.”

Vervolgens zal Van Ojik vanaf 17.30 naar Café Uilenstede komen om met de aanwezigen in gesprek te gaan over wat er bij hen speelt. Tijdens deze vrijdagmiddagborrel in het café in het centrum van de studentencampus is iedereen welkom. In een collegetour-achtige setting zal van Ojik de GroenLinks-visie uit de doeken doen over lokale, maar ook nationale onderwerpen die de aanwezigen aan kunnen snijden.

GroenLinks Amstelveen is blij met de komst van Van Ojik. Boomgaars: “Het is natuurlijk geweldig om je politiek leider uit Den Haag te mogen ontvangen en samen met hem op pad gaan. Ook laat het de verwevenheid tussen lokale en landelijke issues zien. Wij kunnen lokaal in ons eentje de woningmarkt niet uit het slob halen, en regels uit Den Haag houden de bouw van studentenwoningen op verschillende plekken in Amstelveen tegen. Samen kunnen we echter wat betekenen voor de Amstelveense studenten en andere inwoners.”

Programma 24 januari:

16.00 – 17.15: Langs de deuren in Uilenstede.

Vanaf 17.15: Inloop bij café Uilenstede

17.30 – 18.15: Bram met aanwezigen in gesprekAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS