Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GL kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2014 vastgesteld

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-10-2013

De kandidatenlijst van GroenLinks-Amstelveen is definitief vastgesteld. De Algemene Ledenvergadering stemde op woensdag 23 oktober 2013 unaniem in met de voordracht van de kandidatencommissie. De top 8 van de lijst bestaat uit de volgende mensen.

groenlinks Amstelveen
(Foto GL-Amstelveen - 2013)

De top 8 van GroenLinks-Amstelveen voor 2014


-Axel Boomgaars (m, 23), masterstudent sociologie en rechten, en huidige fractievoorzitter.

-Stieneke Kruijer (v, 60), docent scheikunde op het KKC en huidig burgerraadslid.

-Tessa van Wijnen (v, 37), docent aardrijkskunde en huidig (regio)raadslid.

-Martin Kortekaas (m, 58), voormalig senior projectmanager bij ING.

-Ilika Polderman (v, 25), afgestudeerd theaterwetenschapper.

-Dorien Mijksenaar (v, 76), huidig raadslid

-Vera van Atteveld (v. 20), student geneeskunde

-Albert Maarse (m, 46), cardiotechnicus en huidig raadslid

Lijsttrekker Axel Boomgaars: ‘Ik ben ontzettend trots op deze lijst. Jong, oud, man, vrouw, achtergrond, ervaring of juist nieuwe gezichten: het is een diverse lijst met allemaal inspirerende mensen met een drive om dingen anders te doen. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we met deze club veel Amstelveners weer zullen weten te overtuigen hun stem aan GroenLinks te geven.’

De rest van de lijst wordt gevormd door (9) Gert Jan Slump, (10) Hans Koot, (11) Hester vd Sloot, (12) Jaap de Jong, (13) Truus de Kraker, (14) Frans Sam, (15) Dorien Keus, (16) Melis Melissen, (17) Romke Hekstra, (18) Paul Regouin en op plaats 19 en dus lijstduwer Sander Mager.

Opvallende namen hierbij zijn met name Gert Jan Slump, initiatiefnemer en organisator van het Te Gekke Kerk Festival, Hester v.d. Sloot, voorzitster van de Ouderraad van Kinderrijk, Jaap de Jong, bestuurslid van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), en Frans Sam, voorzitter van reizigersvereniging ROVER en voorzitter van de Belangen Vereniging Meander Bewoners (BMVB).

Sander Mager is als lijstduwer eventueel beschikbaar als wethouder kandidaat. Axel Boomgaars daarover: ‘Voor GroenLinks is het eerst zaak om het vertrouwen van de kiezer te krijgen, daarna heeft praten over collegedeelname pas zin. Maak ik ben er van overtuigd, dat mocht het zover komen, we met Sander een fantastische kandidaat hebben om ook in een College een krachtig groen, betrokken en innovatief geluid te laten horen.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.