Bijgewerkt: 25 juli 2024

GL vraagt mening van Amstelveense winkeliers over koopzondagen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
26-11-2012

De GroenLinks-fractie in de Amstelveense gemeenteraad vraagt lokale ondernemers naar hun mening over de voorgestelde koopzondagen. De fractie vindt die input belangrijk in het bepalen van hun standpunt. Daarom zullen zij een enquête verspreiden onder zo veel mogelijk winkeliers.

De partij reageert met gemengde gevoelens op het voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders om meer koopzondagen mogelijk te maken. GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars: 'Wij zijn niet principieel voor, of tegen meer koopzondagen. Enerzijds begrijpen we de behoefte van mensen om ook op zondag te kunnen winkelen, zeker als je zes dagen in de week werkt.

koopzondagen Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2012)

De koopzondagen flyer van GroenLinks-Amstelveen


Aan de andere kant maken we ons ook zorgen over de rol van kleine winkeliers. En we vragen ons af, of dit echt extra omzet genereert, want een euro kan je maar één keer uitgeven. Als je dan langer open bent, maar niet meer opbrengt, is het dus ook zonde van de efficiëntie en energie.'

GroenLinks wil vooral graag meer duidelijkheid over de positie van lokale ondernemers in Amstelveen, zeker die buiten het Stadshart. Boomgaars: 'Als het gevolg van die koopzondagen is, dat kleine ondernemers het hoofd niet boven water kunnen houden, of alleen de winkels in het Stadshart kunnen overleven en de wijkwinkelcentra uitsterven, is dat voor ons niet te accepteren. Dat zou zwaar ten koste gaan van de leefbaarheid in onze wijken.'

Om daar meer inzicht in te krijgen, wil de partij graag van de ondernemers over, wie het gaat horen wat hun mening is. 'Zij krijgen er uiteindelijk mee te maken en zij kunnen het beste aanvoelen wat de gevolgen voor hen zullen zijn.

Hun input zal heel belangrijk zijn voor ons uiteindelijke stemgedrag en we zullen de resultaten van de enquête met iedereen delen,'- aldus de GroenLinkser. De enquête bevat vragen over wat de ondernemers denken over koopzondagen, of ze zelf open willen, waarom en wat voor gevolgen zij verwachten.

De fractieleden van GroenLinks zullen de enquête door middel van een flyer rondbrengen bij zo veel mogelijk winkeliers in Amstelveen. Boomgaars: 'Dat is een nogal een operatie, maar onze lokale economie kan je niet serieus nemen als je niet luistert naar de mensen die hem draaiende houden.' U kunt de vragenlijst ook online invullen: Koopzondagen AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.