Bijgewerkt: 28 november 2021

GL wil bezoekersparkeren in Stadshart Amstelveen via internet

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
10-03-2013

De fractie van GroenLinks-Amstelveen zal in de gemeenteraad van woensdag 13 maart 2013 pleiten voor aanpassing van het voorstel over bezoekersparkeren. Over dit voorstel is in de wijken rondom het Stadshart veel beroering ontstaan. GroenLinks wil het nu mogelijk maken, dat bezoek ook aangemeld kan worden via internet, een wens die door veel wijkbewoners is geuit.

GroenLinks stelt met teleurstelling vast, dat de emoties rondom het bezoekersparkeren heel hoog zijn opgelopen en de gemeente en de bewoners tegenover elkaar lijken te staan. ‘Nu de emoties zo hoog opgelopen zijn, wordt er nog slechter naar elkaar geluisterd. Dat is doodzonde, want zo worden ook goede suggesties over en weer genegeerd,’ aldus fractievoorzitter Sander Mager van GroenLinks.

qpark Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2013)

Screenshot van de gratis Q-Park App. Met deze applicatie vindt u eenvoudig en snel een Q-Park parkeergarage, of een P+R terrein. Maar er zijn nog een aantal gratis apps, waarmee u het parkeergeld betalen zeer eenvoudig kan afhandelen met een online smartphone


‘Er is ontzettend veel onderzocht, ontzettend veel besproken en ontzettend veel ideeën uitgewisseld. Op zich zijn alle ingrediënten dus aanwezig om een goede keuze te maken. Als we, zoals veel bewoners wensen, ook de mogelijkheid realiseren om per internet bezoekers te registeren, wordt het systeem een stuk gebruikersvriendelijker.’

GroenLinks zal voor het aanmelden per internet woensdag in de raadsvergadering een amendement indienen. VVD, D66, CDA, BBA en CU hebben al laten weten dit amendement waarschijnlijk te steunen, waarmee het voorstel een ruime raadsmeerderheid zou hebben.

GroenLinks verwacht, dat het voor veel bewoners wennen zal zijn om bezoekers per pc, of per smartphone te registeren, maar dat uiteindelijk veel mensen hiervoor zullen kiezen, ipv voor het omslachtige pasjessysteem.  Mager: ‘Je kunt je zelfs afvragen, of de investeringen voor het pasjessysteem wel in verhouding staan tot het aantal mensen, dat hier nu en in de toekomst gebruik van zal maken.

Wij zullen in de raadsvergadering de wethouder daarom ook nog vragen naar de mogelijkheid om het nieuwe systeem gefaseerd in te voeren. Dan kan op basis van een evaluatie in de praktijk van een half jaar zo nodig het systeem nog aangepast worden, of kan uit de praktijk blijken, dat veel zorgen die burgers hebben onterecht zijn.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS