Bijgewerkt: 28 november 2021

GL wil geen gedwongen sluitingstijden voor horeca op studentencampus Uilenstede

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
01-12-2015

GroenLinks-Amstelveen in de gemeenteraad wil af van gedwongen sluitingstijden voor horeca op Uilenstede. De studentencampus is volgens de partij een uitzondering in Amstelveen, waardoor vrije openingstijden zouden moeten mogen gelden. Bewoners en ondernemers zijn positief.

GroenLinks doet het voorstel naar aanleiding van de bespreking van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die in de gemeenteraad gaat spelen. Hierin worden onder andere de openingstijden voor horeca geregeld. In heel Amstelveen moet de horeca doordeweeks in principe om 2.00 dicht, in het weekend om 3.00. Wat GroenLinks betreft zouden ondernemers dat op Uilenstede zelf mogen bepalen. GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars: “Uilenstede is met haar vele studenten anders dan de doorsnee woonwijk in Amstelveen, daar hoort wat ons betreft ook meer vrijheid bij als het op horeca aankomt. Het nachtleven op de campus mag gerust wat bruisender, daar begin je mee door hinderlijke regels weg te halen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Een rondgang door de wijk levert steun op voor de plannen van GroenLinks. Boomgaars heeft met horecaondernemers gesproken en navraag gedaan bij bewoners, en men voelt er wel voor: “In het verleden werd er bijvoorbeeld door bewoners geklaagd over het feit, dat het café op donderdagavond eerder dicht moest dan in het weekend, terwijl het vanwege de studentenavond dan juist topdrukte is. Zo’n cafébaas, maar ook de snackbars weten zelf het beste wat werkt, of niet. Bovendien komt het gebouw van de Griffioen in 2018 vrij. Vrijheid qua sluitingstijden kan ook daar misschien voor een originele nieuwe bestemming zorgen.”

GroenLinks gelooft, dat op Uilenstede verantwoord geëxperimenteerd kan worden met vrije openingstijden. “Sluitingstijden in heel Amstelveen loslaten is al te dol, omdat mensen ook in een werkritme zitten. Het spreekt echter voor zich, dat studenten die op tijd naar bed willen vanwege studie gewoon moeten kunnen slapen. Gelukkig is er al goed contact tussen bewoners en horeca, en blijven er hoe dan ook juridische mogelijkheden bestaan om sluitingstijden terug in te voeren mocht het niet naar tevredenheid werken. Laten we het daarom gewoon eens proberen,” aldus Boomgaars.

GroenLinks zal dit voorstel doen bij de commissiebehandeling van de APV in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen op donderdag 3 december 2015. Afhankelijk van de reacties gaat de partij vervolgens op zoek naar de juiste vorm om haar plannen bij de daadwerkelijke besluitvorming op woensdag 16 december 2015 voor elkaar te krijgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS