Bijgewerkt: 19 april 2024

GL wil permanente OV chipkaart-lader bij busstation Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
03-07-2012

GroenLinks-Amstelveen heeft in de commissie RWN van 28 juni 2012 vragen gesteld over het ontbreken van een permanente OV chipkaartlader in het busstation van het Stadshart.

Sinds de invoering van de OV chipkaart ruim anderhalf jaar geleden kan je op het busstation je OV chipkaart opladen bij een busje op het plein in het busstation. Deze busjes zijn door de Stadsregio beschikbaar gesteld voor plaatsen waar een permanente oplossing nog ontbrak.

GroenLinks vindt het gênant, dat in het busstation van Amstelveen een dergelijke permanente oplossing nog ontbreekt. De dichtsbijzijnde OV chipkaartlader staat bij de supermarkt Albert Heijn in het Stadshart zelf.

bus 300 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Bushalte in het Stadshart Amstelveen


Tessa van Wijnen: Dat is behalve veel te ver, ook nog eens totaal onvindbaar, als je hier niet goed bekend bent. GroenLinks vindt het busje tevens voor reizigers onvoldoende betrouwbaar. Het gebeurt soms, dat het een dag of een dagdeel niet op het plein staat. Een noodoplossing als hier gebruikt wordt is geen service naar reizigers.

De wethouder gaf in de beantwoording aan, dat er binnen enkele weken een permanente oplossing zal zijn, zodat Amstelveners en passanten door de gemeente een betrouwbaardere dienstverlening ter hand staat. Het bleek, dat een eerdere door de gemeente voorgestelde oplossing niet de goedkeuring van de welstandscommissie had verkregen.

Tessa van Wijnen: 'We waren eigenlijk verbaasd, dat de welstandscommisie betrokken was bij het plaatsen van een OV chipkaartlader. GroenLinks is blij met de toezeggingen van de wethouder. Het moet gewoon duidelijk zijn, dat je je OV chipkaart op kan laden op het busstation'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.