Bijgewerkt: 28 november 2022

GL wil slimmer omgaan met de parkeerplekken in het Oude Dorp

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
23-02-2013

De Amstelveense raadsfractie van GroenLinks is niet voor het plan om 10 parkeerplaatsen aan de voorkant van De Bajes (voormalige marechaussee kazerne) alleen toegankelijk te maken voor bezoekers van dat pand.

GroenLinks ziet, dat de parkeerdruk in het Oude Dorp op dit moment al heel hoog is. Daarom roept ze wethouder Levie op om eerst met een plan te komen voor slimmer gebruik van de bestaande ruimte in het Oude Dorp en niet nu te besluiten om het aantal parkeerplaatsen juist te verminderen.


Grotere kaart weergeven De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-3 in Amstelveen

De nieuwe koper van De Bajes aan de Ouderkerkerlaan 1-3 heeft de gemeente gevraagd om de 10 parkeerplaatsen aan de voorkant van dat pand exclusief voor bezoekers en gebruikers van dit pand aan te wijzen. Dat zou betekenen, dat alleen bezoekers aan het Oude Dorp daar niet meer mogen parkeren.

GroenLinks fractievoorzitter Sander Mager zegt, dat op nu nog geen goed plan te vinden. ‘De gemeente heeft het Oude Dorp al met een enorm probleem opgezadeld  door niet op tijd de extra parkeerplaatsen te regelen voor de ambtenaren uit Aalsmeer die nu op het raadhuis werken.’.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sander Mager, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 6 februari 2013


Ook wijst Mager op de ontwikkeling van het Oude Dorp zelf. ‘Het Oude Dorp bruist steeds meer. Steeds meer restaurants daar bieden ook lunch aan, waardoor overdag nog meer mensen naar het dorp komen, ook met de auto. Nu het aantal openbare parkeerplaatsen verminderen is volgens ons dus erg onverstandig’.

GroenLinks hoopt als milieupartij natuurlijk eigenlijk, dat mensen het Oude Dorp vooral met de fiets bezoeken. Toch pleit ze voor het behoud van parkeerplaatsen. Mager: ‘Je kan op je vingers natellen hoe het straks anders gaat. We maken eerst 10 parkeerplekken ontoegankelijk voor het publiek, vervolgens constateren we een tijdje later, dat er nu toch te weinig parkeerplekken in het Oude Dorp zijn, en dan moeten we er weer 10 bij gaan maken.

Je zal zien, dat we daar dan weer groen voor moeten opofferen, en dat wil GroenLinks absoluut niet.’ GroenLinks vraagt daarom van het  wethouder Levie een plan om de bestaande parkeerruimte in het Oude Dorp beter te gebruiken. De fractie wil, dat daarbij ook meegenomen wordt, of een blauwe zone, eventueel voor slechts een bepaald gedeelte van de dag, ook kan leiden tot effectiever gebruik van de huidige betaald parkeerplaatsen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.