Bijgewerkt: 5 december 2022

GO Café op 31 maart 2015 in teken van bedrijfsovernames

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
22-03-2015

Ben je een jonge ondernemer die een bedrijf wil overnemen, een kweker die wil verduurzamen, of een groene ondernemer die wil besparen in energie? Kom dan op 31 maart 2015 naar het GO Café van het Groen onderwijscentrum, die in het teken staat van overnames, samenwerken met milieuorganisaties, alternatieve financiering, greentec en global green trade.

Ook studenten, beleidsmedewerkers, techneuten, handelaren en exporteurs zijn van harte welkom. De bijeenkomst is bij orchideeënkwekerij Van der Hoorn in Ter Aar. Kweker Aad Vollebregt heeft 11 jaar geleden Handelskwekerij Gebr. Van de Reep BV overgenomen. Hij vertelt over zijn ervaringen bij de overname van het bedrijf. Johan Zwemmer (MKB adviseurs) ondersteunt het project ‘Kweker zoekt Kweker’, een initiatief van NAJK en LTO Duin- en Bollenstreek. Kweker zoekt Kweker brengt tuinbouwbedrijven zonder opvolging en ondernemende mensen die een tuinbouwbedrijf willen overnemen, bij elkaar. Zwemmer heeft veel ervaring met bedrijfsovernames, zowel binnen als buiten familieverband.

Naast bedrijfsovernames komt ook verduurzamen van de groene sector aan de orde. Greenpeace vertelt over samenwerking in de voorlichting van duurzame teelten, installateurs geven een update over de mogelijkheden te besparen op energie en uitstoot van CO2O. De bijeenkomst wordt afgesloten met een duurzame seizoensmaaltijd en netwerkborrel.

Aanvang: 16:30 uur

Afsluiting: 19:30 uur

Locatie: Paradijsweg 49, Ter Aar

Aanmelden: b.nienhuis@wellant.nl

Kosten: Gratis, na aanmelding

Het Groen onderwijscentrum (GO) verbindt beroepsopleidingen van de groene mbo en hbo scholen en de bedrijven met elkaar. Doel is een betere aansluiting tussen het onderwijs en de praktijk. Het Groen onderwijscentrum wordt ondersteund door Greenport Aalsmeer, de Amsterdam Economic Board, Hogeschool Inholland en Wellantcollege.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.