Bijgewerkt: 1 maart 2024

GRID 2010 in Amstelveen geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb / GRID 2010
25-09-2010

Op vrijdagmiddag 24 september 2010 opende de Kunstuitleen Amstelveen en P60 haar deuren voor de opening van twee heel bijzondere tentoonstellingen, in het kader van GRID 2010.

'Expressions in Silence'

In de Kunstuitleen Amstelveen begon de openingsceremonie van de tentoonstelling: 'Expressions in Silence' met de toespraak van Hetty Tjalkens. De directeur verwelkomde de aanwezigen, waarna John Levie, wethouder cultuur van de gemeente Amstelveen de groepsexpositie van vijf Egyptische fotografen in de Kunstuitleen Amstelveen en de Bibliotheek van Amstelveen opende. De heer Ahmed Abdel Aziz Mostafa, ambassadeur van de Arabische Republiek van Egypte in Nederland was samen met zijn echtgenote ook aanwezig.

Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen, verwelkomt alle aanwezigen tijdens de opening van de expositie van vijf Egyptische fotografen


Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder John Levie tijdens zijn openingstoespraak


Het werk van vijf Egyptische fotografen van Sharif El-Gendy, Ayman Lotfy, Marwa Adel, Riham ElSadany en Amr Orensa staan in de zalen opgesteld. De stijl van de foto’s is zeer uiteenlopend, van portret tot kunstzinnige foto’s, kunnen de bezoekers bezichtigen en het is zeer de moeite waard om de tentoonstelling te bezoeken. Adres: Kunstuitleen Amstelveen, Stadsplein 103 Amstelveen

Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Portretfoto's van Ayman Lotfy en Riham ElSadany


Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Geheel rechts op de foto staat de heer Ahmed Abdel Aziz Mostafa, ambassadeur van de Arabische Republiek van Egypte met zijn echtgenote


Grid 2010

De 4de internationale fotografie biënnale in de Amsterdam Metropolitan Area is van 25 september tot en met 7 november 2010 in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Haarlem en Zaanstad te bewonderen.

Grid wil zich te midden van andere festivals in Nederland en Europa manifesteren als een podium voor ontmoeting van verschillende vormen van visuele communicatie. Grid is een tweejaarlijks internationaal georiënteerd beeldcultuurevenement en heeft een breed publieksgericht karakter, waarbij aspecten als creatie, educatie, identificatie, beleving, toegankelijkheid en experiment centraal staan.

De fototentoonstelling in het café van P60 werd door Gerard Lohuis geopend, de directeur van het poppodium. Hij verwelkomde alle aanwezigen en bedankte voor de grote inzet van het team, dat de 60 foto’s aan de muren heeft bevestigd. Tot het laatste moment waren ze nog met de foto’s bezig, uitpakken en ophangen.

Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Gerard Lohuis, directeur van P60 opent de bijeenkomst. In de achtergrond zijn de foto's te zien van Kees Tabak


Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

John Levie (r), wethouder cultuur werd door Gerard Lohuis naar P60 uitgenodigd, om daar ook de opening van GRID 2010 in Amstelveen te verrichten


Wethouder cultuur, John Levie sprak in zijn toespraak over, hoe belangrijk het is, dat zo veel jonge en oudere fotografen uit alle hoeken van Europa hun foto’s tentoon stellen. Hans-Peter Schoonenberg, directeur van de Stichting Amsterdam Photo, de organisator van deze tentoonstelling, was ook in P60 aanwezig en hij feliciteerde directeur Gerard Lohuis en wethouder John Levie met de expositie en hij hoopt, dat over twee jaar Amstelveen weer meedoet met GRID.

De foto’s in P60 zijn totaal anders, dan in de Kunstuitleen, want veel foto’s zijn gemaakt tijdens optredens van muziekbands, maar er zijn weer andere foto’s, die meer diepte vertonen en laten zien dat de fotografen goed om kunnen gaan met Photoshop.

Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De aanwezigen in P60 luisteren naar de toespraken


Grid Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Hans-Peter Schoonenberg, directeur van de Stichting Amsterdam Photo bedankt P60 en de gemeente Amstelveen, voor de prettige samenwerking tijdens het organiseren en uitvoeren van dit omvangrijk project GRID 2010


Sinds 2009 neemt P60 deel aan een Europees project, waar kunstenaars, muzikanten en schrijvers van gedachten wisselen, gezamenlijk evenementen organiseren en zorgen voor internationale samenwerking op cultureel gebied.

Samen met organisaties uit onder andere Berlijn, Brno en Kayserie is er al veel bereikt. Zo zijn er exposities en optredens geweest in Berlijn, zijn er manifestaties in Turkije gepland en ook in Tsjechië staat er komend voorjaar heel wat op stapel.

GRID 2010 Photo Biennale  Adres: P60 Poppodium Stadsplein 100A, Amstelveen. Duur expositie: 24 september – 24 november 2010. Kijk ook op de website: GRID2010, 4de Internationale Fotografie BiënnaleAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.