Bijgewerkt: 8 september 2024

Gebouw in heempark De Braak wordt uitgebreid met maatschappelijk functie

Nieuws -> Politiek

Bron: Goed voor Amstelveen
18-06-2024

Goed voor Amstelveen ziet graag dat één van de twee houten gebouwen, behorende bij de Stichting De Uiterton, waar bootjes gerestaureerd worden en o.a. stichting Fietsmaatje aanwezig is, uitgebreid wordt met een maatschappelijke functie. Bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van de ruimte voor kunstenaars. Wel op voorwaarde dat de bestaande functies niet verloren gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Goed voor Amstelveen - 2024)

Diana Julio burgerlid van Goed voor Amstelveen

Het gebouw heeft onderhoud nodig. Goed voor Amstelveen is al langer bekend met de noodzaak voor b.v. isolatie maar weet ook dat er een beperkt budget is. “Parkkamer Patrimonium die gevestigd is in het andere houten gebouw ziet graag de uitbreiding van maatschappelijke functies. We zien dat buurtbewoners en bezoekers al veel zelf hebben ondernomen om de Uiterton op te knappen maar het is niet duidelijk welke plannen het college/de gemeente met deze gebouwen heeft. We begrijpen dat een totale renovatie niet aan de orde is maar pleiten wel om van de gemeente te horen wat wel mogelijk is”- aldus Diana Julio, wijkcoach en burgerlid Goed voor Amstelveen

Goed voor Amstelveen is groot voorstander van een zo breed mogelijk palet van activiteiten in de nabije omgeving van de Amstelveense inwoners. Naast de krappe woningmarkt hebben we ook te maken met een tekort aan locaties voor b.v. kunstenaars en maatschappelijke functies in brede zin.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.