Bijgewerkt: 31 maart 2023

Gedichtenroute 2008 in Wester-Amstel

Nieuws -> Cultuur

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
12-03-2008

Op zaterdag 10 mei 2008 om 12 uur bent u weer van harte welkom bij de opening van de gedichtenroute in buitenplaats Wester-Amstel. Dit jaar wel extra feestelijk omdat de dichteres Anneke Brassinga zelf aanwezig zal zijn.

Jette de Rooij heeft tien van haar mooiste gedichten uit de bundels Aurora (1987) Landgoed (1989) en Timiditeiten (2003) geselecteerd, die tijdens de wandeling door het park, onder meer door de dichteres, worden voorgedragen.

Anneke Brassinga Amstelveenweb
(Foto Serge Ligtenberg - 2008)

Dichteres Anneke Brassinga


Anneke Brassinga, geboren in 1948, maakte naam als vertaalster van Oscar Wilde, Jules Verne en Sylvia Plath. Voor haar vertaling van Nabokov’s The Gift ontving zij de prestigieuze Martinus Nijhoff-prijs, die zij evenwel weigerde. Haar gedichten behoren tot de meest bekroonde in Nederland: ze werden onder meer gelauwerd met de Herman Corterprijs, de Ida Gerhardt Poëzieprijs, de Paul Snoek Prijs en de Anna Bijns Prijs.

In Anneke Brassinga's poëzie staan de natuur, de liefde en de herinnering centraal. Rijk door muzikaliteit en taalkleur, altijd vitaal en voorzien van humor zullen haar gedichten, naar wij hopen, deze zomer menig wandelaar door het park van Wester-Amstel inspireren.

Wester-Amstel Literair hoopt dan ook dat u van de unieke gelegenheid gebruik zult maken om deze getalenteerde dichteres, schrijfster en vertaalster persoonlijk te ontmoeten!

Zondag

Zondag schrijdt door weiden

onzichtbaar maar toch schrijdt zij-

laat dauw aan halm, geen licht

overschaduwd zijn. Reigers

breken water niet, roeien

spoorloos weg; de wereld

onverbeterlijk gelaten.

Anneke Brassinga

Uit Landgoed (De Bezige Bij, 1989)

Adres: Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.