Bijgewerkt: 28 november 2021

Gedraai rondom de A9 kan belastingbetaler 100 miljoen kosten!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
14-05-2012

Vijf partijen in de gemeenteraad van Amstelveen (VVD, D66, PvdA, GroenLinks en CDA) schrijven deze week een brief aan de Tweede Kamer met een standpunt over de A9, dat de SP al in 2010 verwoordde.

Over dit standpunt - geen verbreding zonder tunnel - werd de SP destijds door deze partijen fel bekritiseerd. Nu hebben ze opeens hetzelfde standpunt als de SP en schrijven ze hierover een brief aan het parlement, zonder de SP hierbij te betrekken.

Het onverantwoorde gedrag van deze vijf partijen kan de Amstelveense belastingbetaler 100 miljoen euro kosten, als minister Schultz wethouder Raat aan zijn handtekening houdt. De SP wil, dat VVD, D66, PvdA, GroenLinks en CDA verantwoording voor hun falen afleggen aan de inwoners van Amstelveen, in plaats van "mooi weer" te spelen in hun brief aan Den Haag.

a9 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De A9 ter hoogte van Amstelveen


De SP heeft zich vanaf het begin verzet tegen de verbreding van de A9. Fractievoorzitter Joep van Erp: "Wij vinden dit project in zijn totaliteit een verkeerde investering. Hoewel de ondertunneling van de A9 in Amstelveen op het eerste gezicht een mooie oplossing leek, heeft de SP altijd grote twijfels gehad over de financiële onderbouwing van het project, de milieuaspecten en de mogelijkheden om de ruimte te benutten die vrij zou komen door de A9-tunnel.

In de verkiezingsdebatten van 2010 werd al snel duidelijk, dat we met dit standpunt alleen stonden. De SP werd hard aangevallen op dit standpunt, want dit zou niet realistisch en onmogelijk zijn.

Nadat het college in 2011, heel verstandig, besloot om de onderhandelingen over de 100 miljoen te heropenen, is de SP nu verheugd dat ook de lokale afdelingen van VVD, PvdA, Groen Links, D66 en CDA tot het inzicht gekomen zijn, dat het A9-project het beste helemaal afgeblazen kan worden. Uitgerekend die partijen die in 2010 de SP verweten een onverantwoord standpunt in te nemen sturen nu een brief aan de Tweede Kamer, waarin zij het standpunt van de SP bepleiten.

Hoewel we blij zijn met de steun van deze partijen is het ons een raadsel, waarom ze de SP niet betrokken hebben bij het tot stand komen van deze brief. Was het niet sterker geweest als deze brief door zoveel mogelijk partijen uit de gemeenteraad was ondertekend? Of hebben we hier te maken met een “cordon sanitaire” jegens de SP? Eén ding is zeker:Vroeg, of laat, weer krijgt de SP gelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS