Bijgewerkt: 14 juni 2024

Geef een glimlach aan een ziek kind!

Nieuws -> Gezondheid

Bron: HP / Ronald McDonald Kinderfonds
21-04-2011

Om kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht op te vrolijken, roepen HP en het Ronald McDonald Kinderfonds Nederlanders op om de komende 8 dagen eSmiles te sturen. Een eSmile kan van alles zijn; een tekening, verhaal, grapje, foto of gedicht.

Iedereen die mee wil doen, kan zijn of haar eSmile e-mailen naar de ePrinter in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ in Utrecht. Voor elke eSmile die is ingestuurd voor 26 april, doneert HP 1 Euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Bekijk hier het filmpje waarin iedereen wordt opgeroepen om mee te doen.

Om de actie in stijl af te trappen zijn kinderen van De Lukasschool in Utrecht onlangs in de weer geweest met het maken van de eerste honderd eSmiles. Ook burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht was aanwezig op de basisschool en zette zijn beste beentje voor door alvast een aantal eSmiles te maken. Tijdens de start op de Lukasschool hebben de kinderen kennisgemaakt met het Ronald McDonald Kinderfonds en door het maken van eSmiles meteen de eerste 100 Euro ingezameld.

Bekende Nederlanders maken eSmiles

Een aantal bekende Nederlanders is ook aan de slag gegaan voor de actie. Zo hebben Yvon Jaspers, Jim Bakkum, Lisa Loïs en natuurlijk burgemeester Wolfsen een eSmile gemaakt. Hun eSmiles rolden als eerste uit de printer in de Ronald McDonald Huiskamer in Utrecht. Daar hangen de eSmiles aan de muur om de zieke kinderen, hun broertjes en zusjes en ouders een oppepper te geven. In het filmpje waarmee heel Nederland wordt opgeroepen een Smile te sturen, is ook te zien hoe Yvon en Jim hun eSmile maken.

Hoe het werkt

Iedereen kan een eSmile sturen naar het e-mailadres eSmiles@hp.com . De eSmile rolt dan in de Ronald McDonald Huiskamer direct uit de printer. HP heeft zijn printers namelijk e-mailadressen gegeven en daarom hoeven de eSmiles niet eerst naar een computer gestuurd te worden, maar gaan rechtstreeks naar de printer.

Elke dag worden er foto’s gemaakt van de ingezonden eSmiles die aan de muur hangen. Alle eSmiles zijn online terug te vinden op www.hpesmiles.nl . Iedereen kan daar zijn eSmile ‘taggen’ en delen met vrienden op Facebook. De hashtag die op twitter wordt gebruikt is #eSmiles.

HP ePrint

ePrint is niks meer of minder, dan e-mailen naar de printer. Hiermee kan iedereen op afstand documenten printen, dus bijvoorbeeld een document voor je collega terwijl je zelf thuis werkt of onderweg bent. Of je laat vakantiefoto’s bij je ouders of vrienden uit de printer rollen terwijl jij nog in het buitenland zit. HP ePrint: als je het kunt e-mailen, kun je het printen. Meer informatie: www.hp.nl/eprint . Meer informatie over de eSmiles-actie vind je op www.hpesmiles.nl

Stuur een eSmile naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis en vrolijk zieke kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes op. Een eSmile versturen kost niets en voor elke verzonden eSmile doneert HP € 1,- aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Een eSmile kan van alles zijn; een tekening, verhaal, grapje, foto of gedicht. Mail je eSmile naar Ronald McDonald Huiskamer Utrecht. Daar rolt de eSmile direct uit de HP ePrinter en krijgt een plek aan een speciale wand.

Mail je eSmile!


Mail nú jouw eSmile naar eSmiles@hp.com . In het filmpje wordt vermeld, dat eSmiles t/m 25 april 2011 kunnen worden ingestuurd, maar de actie is verlengd t/m vrijdag 29 april. Meer lezen over eSmiles en de al ingezonden eSmiles bewonderen kan op www.hpesmiles.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.