Bijgewerkt: 16 augustus 2022

Geen steun voor intrekken bezuiniging NME

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
13-02-2006

De fracties van GroenLinks en D66 hebben in de gemeenteraadsvergadering van afgelopen woensdag tevergeefs geprobeerd om de bezuiniging van 170.000 euro op de NME van tafel te halen. Voor de overige partijen bleek de bezuiniging echter geen enkel probleem.

Catharina de Leur (D66) en Hester van der Sloot (GL) willen dat het college een volwaardig NME-educatiecentrum ontwikkelt op Elsenhove. Ook de andere partijen hebben datzelfde eindbeeld. Alleen GroenLinks en D66 waren nu reeds bereid om daarvoor de benodigde middelen op tafel te leggen.  Zij deden daarom het voorstel om de oorspronkelijk geplande bezuiniging op NME nu in te trekken. Hester v.d. Sloot: ‘NME is ons echt iets waard. Nu blijkt dat onze ambities van vorig jaar meer geld kosten, zijn wij bereid die toezegging hier te doen en de bezuiniging in te trekken. De onzekerheid over NME is slecht voor de medewerkers en de gebruikers van NME’.

Het voorstel van de beide partijen haalde het echter niet. VVD, PvdA en CDA hadden voorafgaand aan de vergadering afgesproken dit voorstel over de verkiezingen heen te tillen. Tot teleurstelling van GroenLinks en D66 betekent dit dat de dreiging van bezuiniging op Natuur- en Milieu Educatie voorlopig blijft bestaan. Ook wethouder Alink gaf aan veel moeite te hebben met de handelswijze van VVD, PvdA en CDA en wees erop dat de dubbeldoelstelling én bezuiniging op NME én de wens om Elsenhove uit te laten groeien tot een volwaardig NME-centrum niet met elkaar te combineren blijken.

GroenLinks en D66 hopen dat na de uitwerking van de plannen voor Elsenhove als volwaardig expertisecentrum NME, de overige partijen wel bereid zijn om hiervoor de benodigde middelen uit te trekken.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.