Bijgewerkt: 6 december 2021

Gezamenlijk moeten we de tramhalte Gondel redden

Nieuws -> Politiek

Bron: SP Amstelveen
09-11-2015

De ombouw van de Amstelveenlijn wordt op 15 december 2015 in de Stadsregio Amsterdam besproken. De gemeente Amstelveen mag de regioraad van advies voorzien, dat gebeurt in de gemeenteraad van 11 november 2015. De SP heeft zich, als enige partij in de gemeenteraad, altijd tegen de huidige voorkeursvariant verzet. Waar de raad unaniem achter staat, is het behoud van de halte Gondel. De SP vindt dan ook, dat alle partijen alles op alles moeten zetten om halte Gondel te redden.

Raadslid Patrick Adriaans: “Iedereen die in 2013 ingestemd heeft met de voorkeursvariant mag zich best achter de oren krabben. Wat de SP al zei, wordt nu waarheid, wat als verbetering verkocht wordt is een verslechtering. Een van de punten die er in zat is het verdwijnen van haltes, waaronder Gondel. De SP was en is tegen het verdwijnen van alle haltes, maar Gondel is wel heel zuur.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Patrick Adriaans, gemeenteraadslid van SP-Amstelveen


In de commissievergadering van 27 oktober 2015 werd door verschillende insprekers namens de buurt en diverse maatschappelijke organisaties gepleit om toch in te zetten op het behoud van halte Gondel. Adriaans: “Nu het DB van de stadsregio niet wilde luisteren naar de motie die in juli unaniem in Amstelveen gesteund werd, is het tijd om de regioraad zelf te overtuigen. Het kan niet zo zijn, dat de gemeenteraad van Amstelveen alleen in woorden de wens van de inwoners steunt. Wij zullen de partijen oproepen om hun eigen partijgenoten in de regioraad te overtuigen van de noodzaak tot behoud van halte Gondel. Daarnaast roepen wij niet alleen de raadsleden, maar alle inwoners van Amstelveen op om de regioraad op 15 december te bezoeken en te laten zien dat wij in Amstelveen allemaal halte Gondel willen behouden.”

Mocht halte Gondel blijven, wil dat niet zeggen, dat de SP de ombouw nu wel steunt. Adriaans: “300 miljoen voor een verslechtering t.o.v. de huidige situatie is gewoon verspild gemeenschapsgeld. Omdat halte Gondel behouden een breed gedragen wens is zullen wij daar vooral op inzetten, dat neemt niet weg, dat de SP zich ook blijft verzetten tegen de ombouw van de Amstelveenlijn. Slechtere toegankelijkheid, het verdwijnen van haltes, geen rechtstreekse verbinding Westwijk Amsterdam CS en boterzachte toezeggingen over een verbinding tussen Zuid en Amstel Weesper en Waterlooplein maken ons en vooral de Amstelveense reizigers nog steeds niet blij.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.