Bijgewerkt: 3 december 2023

Gezondheidsinformatie over de inwoners van Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam
24-07-2017

Op 3 juli 2017 was de officiële lancering van de website 'Gezondheid in Beeld' (ggdgezondheidinbeeld.nl) met gezondheidsinformatie over de inwoners van de Amstelland gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn). Op deze website kunt u onder meer zien, dat het merendeel (80%) van de volwassenen uit de regio Amstelland de eigen gezondheid als (zeer) goed ervaart. Dat is vaker dan gemiddeld in Nederland (76%).

In de regio Amstelland rookt 18% van de volwassenen, heeft 45% overgewicht, ervaart 5% ernstige psychische klachten, is 9% ernstig eenzaam en is 13% mantelzorger. Gunstig: vergeleken met de Nederlandse gemiddelden wordt in de regio minder gerookt, is er minder overgewicht en komen psychische klachten minder vaak voor. Dit blijkt uit een grootschalig gezondheidsonderzoek, dat de GGD Amsterdam eind 2016 onder inwoners van Amstelland van 19 jaar en ouder heeft uitgevoerd. Klik hier voor meer resultaten uit de Amsterdamse Gezondheidsmonitor 2016.

Foto Amstelveen
(Bron Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen GGD Amsterdam - 2017)

Overmatig alcoholgebruik in Amstelland. De percentage inwoners, dat wekelijks meer dan 21 glazen alcohol (mannen), of meer dan 14 glazen alcohol (vrouwen) dronk in 2016


Gezondheid in Beeld bevat gegevens van de diverse monitorstudies die binnen de GGD Amsterdam plaatsvinden. Voor uw gemak is de informatie opgedeeld in drie thema's: jeugd, volwassenen en kwetsbare groepen. Uniek is, dat u zelf bepaalt welke informatie u graag wilt zien. U kiest een informatiebron en een onderwerp en alle informatie wordt op het scherm getoond in de vorm van tabellen, kaarten, taartgrafieken, histogrammen en lijndiagrammen. Nieuwe publicaties: 'Outcome Monitor Gewicht Jeugd rapport 2017' en 'Trends in gewichtsklassen 2012-2015'. Voor meer publicaties, ga naar verdieping.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.