Bijgewerkt: 28 maart 2024

Glasobjecten in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen / Amstelveenweb
08-06-2010

Thea Figee in de Kunstuitleen Amstelveen te gast, om over haar kunst en van haar manier van werken te vertellen

Figee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Hetty Tjalkens, directeur van de Kunstuitleen Amstelveen introduceert Thea Figee aan de aanwezigen


Ze deed dat aan de hand van een kleine expositie, die in de Kunstuitleen is ingericht met een selectie van haar geblazen glasunica en haar nieuwste prenten in gemengde grafische technieken.

Figee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Thea Figee vertelt over haar manier van werken


Thea Figee (1952) is in de jaren tachtig aan de kunstacademie opgeleid als graficus/schilder, maar maakte altijd al kleine uitstapjes naar andere disciplines, zoals bijvoorbeeld de keramische kunsten. Glas bleek een vruchtbaarder uitstapje, want dit was een materiaal waarmee ze het – net als in haar prenten en schilderijen - kon hebben over transparantie, licht, kleurlagen, huid en nog veel meer. De vonk sloeg over toen ze de studio van Bernard Heesen in Acquoy bezocht bezocht en er aan de slag ging.

Figee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het is niet druk in de kunstuitleen, maar de aanwezige kunstliefhebbers vinden de uitleg van Thea Figee heel interessant


Inmiddels werkt ze in glasstudio Van Tetterode in Amsterdam met meester glasblazer Richard Price. De vormen die ze daar laat blazen zijn eenvoudig. Kommen, schalen, bolvazen, oeroude vormen, die zich bewezen hebben en geschikt zijn om haar schilderachtige verhaal te dragen. Ze maakt gebruik van verschillende technieken (craquelé, bellen, het versmelten van glasscherven en glaslijnen) om het schilderachtige karakter van haar glasunica te perfectioneren.

Figee Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Thea Figee: Glasobject


De expositie van Thea Figee is geopend van 6 juni tot en met 21 augustus 2010 in de vitrines van de Kunstuitleen Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.