Bijgewerkt: 3 mei 2024

Glasvezelkabel in Nes aan de Amstel

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
08-12-2023

In 2022 kregen wij (Actief voor Amstelveen) bij ons bezoek aan de Dorpsraad in Nes aan de Amstel te horen, omdat voor KPN de kosten te hoog waren, het Buitengebied van de gemeente Amstelveen géén glasvezelkabel zou krijgen. Na jaren overleg is er, onder voorwaarden, besloten dit nu wél te realiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen

Glasdraad, een gezamenlijk bedrijf van TINC en Glaspoort wil in kleinere dorpen en kernen in de buitengebieden van o.a. Amstelveen, onder voorwaarden dat minimaal 45% van de bewoners zich voor 18 december 2023 inschrijven, in 2024 en 2025 glasvezel aanleggen. In tegenstelling tot de gratis aansluitingen in Amstelveen, is deze aansluiting in Nes aan de Amstel alleen mogelijk met een eigen financiële bijdrage van €.150. = per aansluiting.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

KPN laat het glasvezelnetwerk aanleggen in een flat in Westwijk, Amstelveen in oktober 2023

Glasdraad geeft aan; vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook om de digitale kloof te voorkomen, zouden wij graag met woningcorporatie Eigen Haard om de tafel gaan om te kijken hoe we dit toch voor alle huurwoningen kunnen realiseren. Eigen Haard geeft aan; willen wel facilitair ondersteunen, maar blijft bij haar standpunt dat er door hun geen directe investeringen gedaan worden in dit glasvezelnetwerk.

Wij hebben de volgende vragen aan het college;

-Is het college het met ons eens dat er uit oogpunt van het gelijkheidsbeginsel de bewoners in Nes aan de Amstel ook recht hebben op een gratis glasvezel aansluiting?

-Het ongepast is dat Eigen Haard deze aansluitingen wel voor haar huurders in Amstelveen voor haar rekening neemt, maar niet voor haar huurders in het Buitengebied van de gemeente Amstelveen?

-Is het college genegen om hierover met Eigen Haard het gesprek aan te gaan en deze erop te wijzen dat zij hierin een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft?

-Als Eigen Haard besluit om deze kosten niet voor haar rekening te nemen, is dan het college bereid om deze kosten (Max.100 aansluitingen á €.150=*), op zich te nemen.

-Omdat de deadline voor inschrijving voor een collectieve* aansluiting bij Glasdraad 18 december 2023 is, en bewoners in Nes aan de Amstel duidelijkheid te verschaffen, verzoeken wij het college enige haast te maken met de beantwoording.

Michel Becker, fractievoorzitter Actief Voor Amstelveen




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.