Bijgewerkt: 24 juli 2024

Goed bezochte FloraHolland Trade Fair inspirerend

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
08-03-2010

Kijken, vergelijken en je laten inspireren. Dat waren belangrijke ingrediënten voor beursbezoekers van de vorige week gehouden FloraHolland Trade Fair Naaldwijk. De goed bezochte beurs liet het actuele aanbod aan producten en concepten zien voor het komende seizoen en voor de maanden daarna. Daarbij lag de nadruk op trends en noviteiten.

FloraHolland organiseert de FloraHolland Trade Fair twee keer per jaar, in het najaar in Aalsmeer en in het voorjaar in Naaldwijk. Tijdens deze beurs laten aanvoerders van FloraHolland zien wat zij in huis hebben. Bloemen, planten, productconcepten, trendpresentaties, noviteiten; ze waren allemaal te zien in circa vijfhonderd stands en op diverse themapleinen.

Trade fair Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2010)

Een stand op de FloraHolland Trade Fair 2010


De FloraHolland Trade Fair is gericht op de groothandel en de detailhandel (grootschalige retail, maar ook traditionele detailhandel) en is vooral een belangrijk relatie-evenement. Bezoekers beschreven de beurs als compact en verrassend. Men vindt het zinvol dat de Trade Fair in het voor- en najaar plaatsvindt. De beurs geeft bezoekers inzicht in de breedte en de diepte van het siergewassenaanbod, wat richting geeft aan hun inkoopactiviteiten.

Kijken en vergelijken

De beurs gaf veel gelegenheid tot kijken en vergelijken. Zowel op de Productpleinen als in de stands. In- en verkopers benutten de beurs om het complete aanbod voor de komende periode te laten zien aan hun klanten. Dat leidde niet altijd tot het schrijven van concrete orders, maar wel tot het doen van aanvragen en het inventariseren van wat er is.

FloraHolland en haar aanvoerders verwachten dat dit de komende weken tot de nodige orders gaat leiden. Bij sommige producten (zoals bij de violen) was er overigens sprake van omvangrijke handel.

Standhouders maken keuzes

Standhouders benaderen de FloraHolland Trade Fair serieus. Zij maken daarbij steeds nadrukkelijker keuzes voor een bepaalde sfeer, een actueel concept of een relevante nieuwigheid. Mensen bereiden zich vooraf goed voor op hun beursdeelname en houden in hun standinrichting rekening met de doelgroep waarop zij zich richten. Medewerkers van FloraHolland helpen hen daarbij waar nodig, onder meer door het aanbieden van beurstrainingen.

Bloemen en planten

Van oudsher is de FloraHolland Trade Fair sterk gericht op het tonen van het kamer- en tuinplantenaanbod. Dit keer was er echter meer belangstelling vanuit de bloemenhoek dan ooit. Maar het kan nog beter, vinden zowel standhouders als bezoekers. Beide partijen zien in een volgende editie graag een nog breder en dieper aanbod van snijbloemen.De versterkte aanwezigheid van bloemen werd overigens als positief ervaren omdat de groothandel en retail op deze manier een completer aanbod wordt geboden.

Elektronisch zaken doen

FloraHolland bracht tijdens de beurs haar elektronische aanbodsdiensten FloraHolland e-Trade en PlantConnect.nl onder de aandacht. Beide handelsplatforms zijn in de achterliggende periode vernieuwd en worden steeds populairder bij zowel kwekers als handelaren. Tijdens de beurs werd een online snijbloemencatalogus van FloraHolland e-Trade geïntroduceerd. Deze catalogus geeft kopers een overzicht van het assortiment snijbloemen dat beschikbaar is via FloraHolland.

Originaliteitsprijs

Voor het eerst in het bestaan van de FloraHolland Trade Fair werden alle stands door de VKC gekeurd in het kader van de Originaliteitsprijs. De VKC was erg te spreken over het algehele niveau van de beurs, maar er was een duidelijke winnaar, de Oriental Group uit Bleiswijk. De VKC sprak van een gedurfde stand, waarin veel met water was gewerkt. Niet alleen met het product, ook met goede productinformatie communiceerde de stand volop. De VKC kende de Oriental Group dan ook een score van 9.50 toe.

Volgende beurzen

Op woensdag 14 en donderdag 15 april 2010 organiseert de veiling de FloraHolland Spring Fair in Aalsmeer. Op deze handelsbeurs ligt de nadruk op het seizoensaanbod van perk- en kuipplanten.

Op 20 en 21 mei 2010 vindt in Rijnsburg de FloraHolland Summer Fair plaats. Daar is voor het eerst een compleet aanbod te zien van snijbloemen. De volgende grote internationale handelsbeurs is de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer, die plaatsvindt van 3 tot en met 5 november 2010.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.