Bijgewerkt: 4 december 2022

Goed nieuws voor de kunst in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Herbert Raat
01-02-2010

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Vandaag (31 januari 2010) was ik in het Museum Jan van der Togt tijdens de opening van de tentoonstelling van vier Amstelveense kunstenaars: Sharon van den Berg, Jet Naftaniel-Joëls, Marijke van Oostrum en Ingeborg Oderwald.

Wat me bij binnenkomst opviel was dat er, behalve 'notabelen' zoals onze burgemeester Jan van Zanen, wethouder Cultuur Frans Hellendall, oud-wethouder Piet van den Heuvel, gedeputeerde Sacha Baggerman, honderden 'gewone' Amstelveners waren.

Baggerman Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Gedeputeerde Sascha Baggerman (PvdA) tijdens haar toespraak in het Museum Jan van der Togt op zondag 31 januari 2010


Frans Hellendall maakte bekend, dat de uitbreiding van het museum Jan van der Togt, inclusief de benodigde vergunningen, nu geregeld is en dat is goed nieuws voor de kunst in Amstelveen. Gedeputeerde Baggerman bekende, dat zij het museum in eerste instantie niet kende, terwijl het een van de weinige musea in Noord-Holland is, die niet door de overheid overeind gehouden wordt.

Amstelveen mag trots zijn op het Jan van der Togt en natuurlijk ook op het Cobra Museum. Voor onze Amstelveense kunstenaars is goede expositieruimte essentieel. De komende jaren zullen we creatief moeten zijn om hen, zoals vandaag in het Jan van der Togt, de ruimte te geven in onze stad.

Want voor liberalen, zoals het VVD-Tweede Kamerlid mevrouw Kappeyne van de Copello al jaren geleden aangaf, staat voorop dat de overheid niets moet met kunst, maar vooral iets voor kunst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.