Bijgewerkt: 2 mei 2024

Goed voor Amstelveen, VVD en D66 vragen over functioneren van dierenwelzijn organisaties

Nieuws -> Politiek

Bron: Goed voor Amstelveen
12-12-2023

Goed voor Amstelveen, VVD-Amstelveen en D66-Amstelveen hebben schriftelijke vragen gesteld over de moeilijkheden rondom dierenopvang door de Dierenbescherming. Ruim 1 jaar geleden heeft Goed voor Amstelveen al aangegeven dat de opvang van dieren niet goed gaat. Er is zelfs nog een raadsdebat geweest, waar vrijwilligers van de dierenbescherming in hebben gesproken over de werkwijze van de dierenbescherming. Tevens waren en zijn er nog steeds vraagtekens rondom de interne organisatie van de Dierenopvang Haarlemmermeer. De partijen hebben vernomen dat de personele organisatie rammelt. De Dierenbescherming krijgt van de gemeente jaarlijks een bedrag van € 65.000 subsidie.

Dierenopvang Haarlemmermeer. Sinds Amstelveen geen dierentehuis meer heeft gaan de honden en katten naar Hoofddorp. Sinds geruime tijd heeft Hoofddorp besloten dat de honden nu naar Zandvoort gaan, dat buiten onze regio ligt. Het blijkt dat het aantal ge-euthanaseerde honden hoog ligt, waar een aantal dierenartsen zich zorgen over maken en soms ook weigeren honden te euthanaseren die nog herplaatst kunnen worden en gezond zijn. Ondanks dat het soms lang kan duren eer een dier een gouden mandje heeft moeten zij, indien herstellende of gezond en herplaatsbaar zijn, verzorgd worden. Volgens het euthanasieprotocol mogen dieren niet ge-euthanaseerd worden wegens gebrek aan opvang en ruimte. Zo stelt het protocol ook dat er alleen euthanasie mag plaatsvinden wanneer dieren ziek zijn en wanneer er een verstoorde relatie is tussen mens en dier zodat zij niet meer geplaatst kunnen worden.

Foto Amstelveen
(Bron J. Höcker - 2023)

Jacqueline Höcker (Goed voor Amstelveen), Youssef Ben Idder D66-Amstelveen raadslid en Kees Noomen VVD-Amstelveen raadslid voor de ingang van Dierenopvang Haarlemmermeer in Hoofddorp

Dierenwelzijn. Jacqueline Höcker (Goed voor Amstelveen): “Het is voor mij onbestaanbaar dat een gemeente als Amstelveen geen duidelijk beeld heeft van problematiek rondom dierenopvang. Wij willen de onderste steen boven hebben en bovendien is het belangrijk dat Amstelveen weer een eigen dierentehuis krijgt waar omliggende Amstelland gemeenten ook gebruik van kunnen maken ” -aldus Goed voor Amstelveen raadslid Jacqueline Höcker.

“In een gemeente met de omvang van Amstelveen moet dat perfect geregeld zijn en het liefst hebben we dit in eigen hand en binnen de gemeente zodat de controle ook beter is.

Dierenwelzijn is bij ons zeer belangrijk en we zullen er alles aan doen om dit hoog op de agenda te houden” -zegt VVD-raadslid Kees Noomen.

“Het is voor D66 belangrijk dat de huisdieren van Amstelveense inwoners de juiste zorg krijgen. De samenwerking tussen de gemeente Amstelveen en verschillende partijen, zoals Dierenopvang Haarlemmermeer, dienen onder de loep te worden genomen zodat de problemen zo goed mogelijk in kaart worden gebracht en worden opgelost”- vertelt D66 raadslid Youssef Ben Idder.

De raadsleden die zich sterk maken voor dierenwelzijn hopen dat zo spoedig mogelijk een eind komt aan de problematiek rondom de opvang van dieren en zijn vastberaden door te gaan totdat er ook daadwerkelijk een oplossing komt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.