Bijgewerkt: 2 mei 2024

Goed voor Amstelveen en VVD willen betere handhaving van fatbikes

Nieuws -> Politiek

Bron: Jacqueline Höcker
07-10-2023

De afgelopen weken en met name afgelopen weekend zijn er veel ongelukken geweest, waar fatbikes bij betrokken waren. Goed voor Amstelveen en de VVD-Amstelveen willen van het College B en W meer acties en duidelijkheid over handhaving en wet- en regelgeving. Met name jongeren besturen fatbikes en zijn zich te weinig bewust van de risico’s tot ongelukken.

Beide partijen willen dat er nu meer actie komt ondanks dat er vanuit de landelijke overheid nieuwe regelgeving komt. Zij willen onder andere weten hoe het bewustzijn op risico’s tot ongelukken vergroot kan worden en welke mogelijkheden er zijn om te zorgen dat fatbikes niet meer op voetpaden en parken kunnen rijden. En zij willen weten of er onderzoek is gedaan naar recente ongelukken.

Foto Amstelveen
(Bron Jacqueline Höcker - 2023)

Jacqueline Höcker fractievoorzitter Goed voor Amstelveen met haar hondje Molly en Menno van Leeuwen raadslid VVD-Amstelveen langs een fietspad in Middenhoven, Amstelveen

Zij vinden het ook uiterst noodzakelijk dat er goed overleg is met de landelijke overheid en dat er snel wet- en regelgeving moet komen. Het is belangrijk dat het snelheidsverschil tussen gewone fietsen en opgevoerde fatbikes (e-bikes) verminderd moet worden.

Jacqueline Höcker fractievoorzitter Goed voor Amstelveen: 'Het is wachten op het volgende dodelijk ongeluk. Veel jongeren hebben een fatbike, ook ouders zijn zich veelal te weinig bewust van de risico’s en zeker met opgevoerde fatbikes die tot wel 45 km per uur gaan. De Fietsersbond heeft ook zijn zorgen geuit. Daar moeten we naar luisteren. We kunnen niet wachten totdat de landelijke overheid regelgeving bepaalt. Er kan zo weer een ongeluk gebeuren'.

Menno van Leeuwen raadslid VVD-Amstelveen woordvoerder Verkeer: 'Met de komst van e-bikes zijn de snelheidsverschillen op fietspaden tussen gewone fietsen en e-bikes enorm toegenomen hetgeen tot gevaarlijke situaties leidt. Hier is dringend wetgeving voor nodig. Alleen kunnen wij ons niet veroorloven om daarop te wachten. Vandaar dat wij het College vragen om lokaal met maatregelen te komen'.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.