Bijgewerkt: 28 maart 2024

Goed voor Amstelveen wil cybercrime aanpakken

Nieuws -> Politiek

Bron: Jacqueline Höcker
11-04-2023

Op initiatief van Goed voor Amstelveen zal er op woensdag 12 april 2023 20.00 een Raadsgesprek plaatsvinden in het Raadhuis van Amstelveen om met deskundigen te praten over de aanpak van cybercrime en de extra kwetsbaarheid van ondernemers. Ondernemers zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via raadsgriffie@amstelveen.nl

Cybercrime neemt de afgelopen tijd een enorme vlucht. Vrijwel dagelijks lezen we in de krant over cyberaanvallen, lekken van persoonlijke gegevens, stelen van bedrijfsgeheimen en andere vormen van digitale criminaliteit. Het gaat volgens het CBS inmiddels om meer gedupeerden van digitale misdrijven dan klassieke misdrijven. Het bedrijfsleven ondervindt hiervan flinke schade.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jacqueline Höcker fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen

Dilan Yeşilgöz-Zegerius minister van Justitie en Veiligheid riep in haar Kamerbrief van 6 juli 2022 gemeenten op ondernemers in het mkb als een extra kwetsbare groep te beschouwen en aanvullende maatregelen te treffen om hen te beschermen. De huidige aanpak, gericht op bewustwording en preventie, voldoet niet langer. Daarvoor zijn de aanvallen te complex, te schadelijk en te groot in aantal geworden.

Goed voor Amstelveen beoogt samen met andere fracties en het college een actieplan op te stellen om ondernemers en andere kwetsbare groepen effectiever te beschermen. Niet alleen bij het vergroten van het bewustzijn om zich voldoende te beveiligen, maar ook middels publiek-private samenwerkingsverbanden om adequaat te kunnen reageren op hack aanvallen, om het gat snel te kunnen dichten en de schade te beperken. Voor het bedrijf zelf belangrijk maar ook voor de klanten van het bedrijf, veelal onze inwoners van Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.